Lewis Hamilton gaat verder met psychologische oorlog richting Max: 'Vettel en Bottas grootste bedreiging'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Het psychologische spelletje van Lewis Hamilton is van ongekende klasse. De Brit heeft bij menig coureur zijn 'mind-games' ingezet, waaronder bij Sebastian Vettel dit jaar. Het mentale spelletje met Max Verstappen voor 2019 is nu al in volle gang.

Dat begon overigens al in Brazilië, waar Verstappen clashte met Esteban Ocon, die zichzelf probeerde te 'un-lappen'. Iedereen sprak schande van de actie van Ocon, behalve Lewis Hamilton. Die was van mening dat Max juist wat meer ruimte had kunnen geven. Volgens de F1-kenners zei hij dat om Max een beetje op de kast te jagen. 

Nu is de Mercedes-coureur weer bezig. Op de officiële kanalen van de Formule 1 laat Hamilton weten dat hij voor volgend jaar maar twee échte concurrenten ziet. "Volgend jaar zal Sebastian Vettel weer de grootste bedreiging gaan vormen voor mij. Ook Valtteri is natuurlijk altijd sterk. Die twee zijn mijn grootste concurrenten", aldus Hamilton.

'Red Bull te onbetrouwbaar'

De International Driver of the Year heeft nog wel een woordje over voor Red Bull Racing. Helmut Marko verwacht dat Max Verstappen in 2019 een gooi kan doen naar het kampioenschap. Maar volgens Hamilton moet er dan nog wel een belangrijk punt verbeteren: de betrouwbaarheid.

"Daar moeten ze echt aan werken. Hun betrouwbaarheid is hun grootste pijnpunt geweest dit jaar. Er zijn natuurlijk nog meer vlakken waar ze zich op kunnen verbeteren, en daarin wens ik ze het allerbeste. Volgend jaar rijden ze natuurlijk ook met een nieuwe motor, we weten nog niet of die even goed zal zijn als die van ons. Ik hoop het wel, want wij zijn in ieder geval klaar om de strijd met ze aan te gaan."

Reacties