Autobahn

VIDEO. Baku, waarschijnlijk de saaiste F1-race van het jaar

De straten van Baku waren voor het eerst het decor voor een Formule 1 Grand Prix. Zo spannend als de GP2 was (lees: puinhoop) zo rechttoe rechtaan was de Formule 1. Gelukkig betekent dat wel dat Max Verstappen op deze straten geen muren aantikte.

Omdat de Grand Prix van Europa in Azië bijna net zo spannend was als een tien kilometer schaatsen van Sven Kramer hebben we maar een samenvatting gemaakt. Kun je nog even goed kijken of er echt niks gebeurde in Baku. Vooraan reed Nico Rosberg zijn rondjes onbedreigd in zijn Mercedes op kop met op de tweede plaats de Ferrari van Sebastian Vettel. Daarachter Sergio Perez, wat toch zeker gezien mag worden als een hele knappe prestatie van Force India.

Max Verstappen kan redelijk tevreden terugkijken op de GP op het stratencircuit. Hij had wel op een beter resultaat dan de achtste plaats gehoopt, maar de banden trokken het circuit niet goed: "We hadden het erg moeilijk op deze banden. Vooral de achterbanden sleten enorm snel, daar was na drie ronden al niets meer van over, dus dat maakte het voor mij erg lastig."

Reacties

adjudant 20-06-16 | 10:22

Max is zelfs te vaak ingehaald.... Hamilton weet niet hoe zijn auto functioneert.... Red Bull lult veel .... Nederlandse media en supporters chauvinistisch en niet deskundig,Mercedes speelt met de rest

Streamertje 20-06-16 | 10:46

en jij bent een vervelend azijn pisseend trolletje. ik heb je werkelijk nog niets zinnigs zien posten hier..

Titia Heidekonijn 20-06-16 | 12:03

Voor mij was toch wel het losmaken van het oordopje van Nico Rosberg het hoogtepunt.

Is het een idee om te kwalificeren met de klok mee en de race tegen de klok in te doen. Dan was de muur nog wel benut.

XaleX_2 20-06-16 | 13:22

Dan had je dus de 24h van Le Mans dat oersaai is en dank denk je 'gelukkig is er ook F1 dit weekend', krijg je een oersaaie F1 race te zien. Ik zoals meer mensen hadden toch wel wat wallhugs verwacht maar het bleef bij een enkele die niet eens schade had daarna.

Reageer