Autobahn

Max Verstappen als werkstraf misschien zelf steward

Het kan zijn dat Max Verstappen gedwongen wordt om zelf (assistent) scheidsrechter te worden bij een race. Dat is volgens Jean Todt misschien een constructieve straf voor de duwende Hollander.

De duw die Max Verstappen aan Esteban Ocon gaf na afloop van de Grand Prix van Brazilië leverde hem een werkstraf van twee dagen op. Het is echter nog steeds niet bekend wat die werkstraf zou gaan inhouden. Aanvankelijk werd gespeculeerd dat Verstappen misschien bij het FIA congres moest komen opdraven, maar het lijkt erop dat FIA-chef Jean Todt andere ideeën heeft.

In een interview met Sky TV zegt de Franse voormalig Ferrari-teambaas dat Verstappen het aan zijn stand verplicht is om zich netjes te gedragen: "When you have these kinds of exposures, this kind of fame, it gives you also responsibilities. So it means that whatever your emotions you must be able to control them. And to respect your supporters, to respect your word."

En als je dat niet doet dan heeft dat consequenties. Overigens wil Todt het incident niet opblazen en de straf niet overdrijven: "If not you have some consequences. But I will say the consequences finally are quite small. Rightly so."

Desondanks weet de FIA-preses nog niet wat de straf precies gaat worden. Hij zinspeelt op een leerzame ervaring voor Verstappen: "Maybe a contribution to work closer with some stewards or some officials during some training, during some education groups. We have different things which are going to happen next year." Wat waarschijnlijk voor Verstappen nog best een leuke "straf" kan zijn is als hij zelf Steward moet zijn: "Maybe participate [in] a group panel of stewards in another category of motorsport to put yourself in the other side and understand that it’s not always easy. But I’m sure we’ll find some constructive programmes."

Hoewel Max de straf zelf nogal zwaar vond, lijkt het erop dat ook strenge opa Todt, best wel meedenkend is. Een paar middagjes scheidsrechteren heeft iedereen die op voetbal of hockey zit ook al eens gedaan, dus waarom zou een coureur dat niet ook doen?

Zelf een taakstraf verzinnen kan ook.

Reacties

moha 01-12-18 | 18:41 | 1

Lekker belangrijk werk maar misschien iets met de feestdagen doen, bijvoorbeeld 2 dagen lang zieke kinderen opvrolijken/ ervaring geven en dan gelijk een goede pr voor de F1. Er zijn nu eenmaal belangrijkere zaken in deze wereld.

rolandet 02-12-18 | 04:21

Die 'goeie pr' heeft F1 hier allang uitgesleept

Duffe 01-12-18 | 19:23 | 1

Lijkt me een hele goede. Dat is denk ik niet alleen leerzaam voor Max, maar ook andersom. Misschien kunnen sommige stewards ook nog wel wat kunnen leren van Max' visie op racen.

Kamikazepiloot 01-12-18 | 19:37

DIT!!!
Ik denk namelijk dat de stewards nog wel eens een update kunnen gebruiken wat racetechniek betreft!

DanEngels 01-12-18 | 19:28 | 1

Wie neemt dan plaats in zijn auto?

hendrikjandetuinman 01-12-18 | 22:43

Het is in 'another category' daar rijdt hij dus niet

Scarfie 01-12-18 | 23:22

Doe de catagorie waar Ocon volgend jaar rijdt... O, wacht..

Bret24286011 02-12-18 | 02:29

Ocon wordt dakloos straatmuzikant toch?

Hiesjes 03-12-18 | 00:51

Hij mag bij een Destruction Derby gaan vlaggen.

Reageer