Autobahn

FOTO'S. Gele hesjes veroveren Brussel met geweld

Het Franse protest tegen stijgende belastingen op voornamelijk brandstoffen is definitief de grens over. De gele hesjes doken vandaag ineens in Brussel op en begonnen daar niet alleen met het blokkeren van kruispunten, ook vloog er van alles in de hens.

Als de Fransen weer ergens om protesteren blijven de acties normaliter binnen de grenzen van het land. Waarschijnlijk omdat de reden voor het protest weer extreem zeurderig is, maar nu het over hoge belastingen gaat blijkt het niet alleen een Frans probleem. Er gaan al langer verhalen dat de gele hesjes in België, Nederland en Duitsland zouden gaan protesteren, maar dat kwam er niet echt van. Tot nu. Brussel is vandaag tot doelwit van blokkades en protesten uitgeroepen. Zo'n 500 gele hesjes houden straten bezet en gooien met rookbommen en andere spullen.

Het is dan ook niet zo fijn om in Brussel te zijn. De actievoerders hebben twee politiebussen in de brand gestoken en vernielen alles wat op hun pad komt. Zelfs de tegels worden uit de straat getrokken. De politie grijpt hard in met traangas en een waterkanon en heeft tot nu toe ongeveer zestig man opgepakt.

Waar de Fransen alleen nog eisten dat de overheid de belastingverhoging niet zou doorvoeren, hebben de Belgen een minder goede reden om de straat op te gaan. Zij eisen het aftreden van premier Charles Michel omdat ze het niet eens zijn met de stijgende kosten voor levensonderhoud. Lekker algemeen.

Social

Reacties

Vitaly Chernobyl 30-11-18 | 17:46

"De politie grijpt hard in..."?

Heeft Groen-Links de redactie overgenomen?

Tegen brandende politiebusjes zijn politiekogels een adequaat antwoord. Het leger inzetten zou misschien onder "hard ingrijpen" kunnen vallen, maar allen als deze met tanks over de meute heenrijden.

DanEngels 30-11-18 | 18:19

@Vitaly Chernobyl 30-11-18 | 17:46

Dat viel mij ook op. Als hun linkse bivakmuts vriendjes de boel kort en klein slaan, hoor je ze niet.

Haram_Kafir_4ever 30-11-18 | 18:55

"Waar de Fransen alleen nog eisten dat de overheid de belastingverhoging niet zou doorvoeren, hebben de Belgen een minder goede reden om de straat op te gaan. Zij eisen het aftreden van premier Charles Michel omdat ze het niet eens zijn met de stijgende kosten voor levensonderhoud."

Dus als je tegen 1 enkel aspect (de belastingverhoging) van de steeds duurder wordende levensstandaard protesteert is dat prima, maar als je tegen het totaalplaatje demonstreert en je niet enkel op de belasting verhoging focust, maar bv ook de hogere woonkosten en studiekosten voor je kinderen mee neemt in je protest heb je volgens de schrijver van dit stukje dus een minder goede reden om de straat op te gaan???

Reageer