Autobahn

Max Verstappen is de beste allrounder volgens Martin Brundle

Het lijkt wel alsof iedereen die iets met de Formule 1 te maken heeft, Max Verstappen als de nieuwe held ziet. Zo ook F1-analist Martin Brundle. Hij denkt dat Max de snelste allrounder wordt en dat hij volgend jaar vaker op het podium zal staan.

Het Formule 1-seizoen is alweer een week afgelopen, en nu er in z'n geheel op teruggekeken wordt komt mening F1-kijker blijkbaar tot de conclusie dat die Max Verstappen het toch wel goed heeft gedaan. D'r zit potentie in dat jong. Ook Martin Brundle is dat opgevallen. Maar volgens hem heeft de Nederlander zijn top nog niet bereikt en is hij hard op weg om de snelste allrounder in de competitie te worden.

Brundle heeft het idee dat Max misschien zelfs de titel kan pakken volgend jaar. Maar ook hij plaatst daar, net als anderen, de kanttekening bij dat Red Bull en Honda de auto direct op een goed niveau moeten hebben. "Wat betreft 2019: ik weet dat Red Bull echt staat te popelen voor de samenwerking met Honda. De Red Bull is de laatste tijd ontzettend sterk en ik weet zeker dat de Honda-motor gemakkelijk te integreren zal zijn. Er is bij dit geheel wel één voorbehoud: het is bijna een nieuwe aerodynamische formule, alsof je weer op nul begint. Volgens mij heeft Red Bull dat niet altijd meteen voor elkaar, grappig genoeg. Maar ze ontwikkelen zich daarna wel briljant," aldus de Brit op SkySports.

Een logische conclusie van een beter presterende Max is natuurlijk dat hij én vaker op het podium komt te staan, én dat hij daardoor uiteindelijk een goede kans maakt om het hele seizoen op zijn naam te schrijven. "Dus ik zie Max elk weekend meedoen om de zege, wat betekent dat hij ook titelkandidaat zou moeten zijn. De betrouwbaarheid van de Honda-motor is het grootste vraagteken. Daar zou je op dit moment je huis niet op durven inzetten, maar qua snelheid zit het denk ik wel goed."

Reacties

gato 30-11-18 | 16:41 | 4

Max is de beste coureur, yes.

TuurlijkNiet 30-11-18 | 17:16

Een van de betere zou ik zeggen. Ik denk dat Hamilton op dit moment nog iets beter is vooral na aanleiding van de inhaalpoging van Hamilton op verstappen in de VS en zijn reactie naar de Verstappen-Ocon crash in Brazilie.. Hamilton zat voor Verstappen in de VS maar gaf Verstappen heel veel ruimte zodat hij niet uitgeschakeld zou worden en een DNF zou krijgen in plaats van een derde plaats..

Verstappen zat inderdaad voor Ocon, maar vergeet soms het grote plaatje.. Maar dit zijn wel zaken welke Verstappen ontzettend snel zal oppakken.. We moeten niet vergeten dat Max nog steeds een van de jonge rijders op het circuit is..

Verstappen is staat zeker op hetzelfde niveau als Vettel. Vettel heeft dit jaar ook een aantal onnodige acties gemaakt welke hem veel WK punten hebben gekost..

zik 30-11-18 | 17:16

Hamilton is WC en dus de beste. In een gelijke auto, zou de titelstrijd tussen die twee imo zeer spannend worden. Max is - volgens mij - sneller, maar Hamilton slimmer. Max haalt meer punten met winnen, Hamilton door niet op een domme wijze in ronde 2 ergens tegenaan te rijden.

Ik hoop dat het volgend jaar eruit komt, maar dit jaar is Hamilton gewoon geheel terecht kampioen geworden, hij was gewoon beter dan de rest, max incluis.

zik 30-11-18 | 17:17

TuurlijkNiet 30-11-18 | 17:16
Wij zijn het eens, behalve over Vettel. Max is vanaf zijn eerste rit in de F1, beter geweest dan Vettel. Hij is Vettel echt al lang voorbij. Dat Vettel boven 'm staat in het WC, komt door de auto en de DNF's van RB.

Tapioca pudding 01-12-18 | 10:07

Wanneer Hamilton onder druk komt te staan, nog niet de WC punten gegarandeerd heeft, op een derde starttijd moet starten, heeft hij net als Max of als Vettel zorgen die leiden tot een andere manier van rijden. Zo heel erg ben ik niet van hem onder de indruk als het allemaal wat moeilijker gaat. Hamilton is vooral bijdehand om vanuit zijn positie een oordeel te geven op een ander. Het geval tussen Max en Ocon was een typisch voorbeeld van de relaxte wereldkampioen die wist hoe het allemaal beter kan. Had hij daar gereden met de punten en de pk’s van Max dan had Ocon absoluut de wind van voren gekregen.

Gerf 30-11-18 | 17:16

ik ben benieuwd naar LeClerc in de Ferrari. Minimaal gaat Vettel het moeilijk krijgen, misschien gaat het zelfs een battle Verstappen, Hamilton en LeClerc worden...?

Jackanders 30-11-18 | 17:48

Eerst maar een kijken wat de combinatie Red Bull/Honda gaat brengen.
Dat Verstappen zelf het in zich heeft weten we al langer dan dit seizoen.

Johnny66 30-11-18 | 19:41

Jammer genoeg is de auto zo bepalend.

Reageer