Autobahn

Help! Nederlandse benzinepompen staan droog

Vanuit alle hoeken van het land komen momenteel meldingen dat de brandstof aan de pompen schaars wordt. Meerdere pomphouders zeggen al een week zonder benzine te zitten. De reden: aanvoerproblemen.

Het plan om Nederland met een grote stok in de elektrische auto te duwen kan niet snel genoeg in werking treden, zo lijkt het. Diverse pomphouders in Nederland staan droog. De reden: problemen met de toevoer, die wordt geweten aan de lage waterstand in de Rijn. Hierdoor kunnen schepen niet volgeladen worden, en komt er dus per binnenvaartschip minder peut mee. Onder andere regionale omroepen in Gelderland en het noorden van het land plaatsen items over pomphouders die geen druppel meer in hun ondergrondse tanks hebben. In de berichtgeving zien we nog geen link met de gele hesjes, maar u kunt zich voorstellen dat protesten in Belgische en Franse plaatsen, waar raffinaderijen zitten, ook niet bepaald voordelig uitwerken voor de trucks die de brandstof naar de pompen moeten brengen. 

Kortom: tijd om wat vaker de fiets te pakken de jerrycans uit de schuur te halen en een voorraadje aan te leggen, right? Wrong, als we de oliemaatschappijen moeten geloven. Hamsteren is niet nodig, zeggen ze. Ja, dat zouden wij ook zeggen als een tekort dreigde. Aan de andere kant: vooralsnog lijkt de schade zich te beperken tot enkele pomphouders. Maar als u vanochtend voor een drooggevallen pomp stond horen we het graag. Of we binnenkort een Nederlands scenario van The Road Warrior tegemoet kunnen zien? Dat is niet de verwachting, aangezien er neerslag bij de oorsprong van de Rijn verwacht wordt. 

Reacties

GPZ550 30-11-18 | 10:26

Gisteren mijn auto maar even 60 ltr bijgegooit. Kan ik twee weekjes mee vooruit.

Marcel66664746 30-11-18 | 11:39

Is er diesel op pluto?
Kun je tanken op de maan?
etcetera..
Belgie!

Zatkniss 30-11-18 | 13:57

Ik woon in de buurt van de oorsprong van de Rijn en heb nog weinig regen gezien. Wel overal volle tankstations en das raar want die schepen moeten toch langer varen om hier naartoe te komen.

TuurlijkNiet 30-11-18 | 17:00

Ik kon vanochtend eindelijk weers een premium benzine tanken voor $2.84 per gallon bij de Gitco. Da's ongeveer 75 dollarcent per liter.. Een maand geleden betaalde ik nog voor een gallon $3.25..

Reageer