Autobahn

Max Verstappen is volgens David Coulthard kampioensmateriaal voor 2019

Meervoudig Grand Prix-winnaar David Coulthard verwacht dat Max Verstappen wel eens een serieuze titelkandidaat gaat worden. "Hij kan Hamilton in een rechtstreeks duel aan."

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard heeft zelf nooit een wereldtitel op zijn naam mogen schrijven, maar denkt dat Neerlands trots Max Verstappen dat zeker wel kan gaan doen. Volgens de Schot ligt dat niet alleen aan Max, maar ook aan het feit dat Red Bull het gat tussen hen en Mercedes en Ferrari volgens hem vrijwel gedicht heeft. "Wanneer de samenwerking tussen Honda en Red Bull brengt wat men verwacht, kan Max wat mij betreft een grote uitdager voor de wk-titel en Lewis Hamilton worden."

Als hij het over Verstappen heeft, dan komt Coulthard met alleen maar lof. Hij denkt dat Max een van de weinige coureurs van dit moment is die Lewis Hamilton het vuur aan de schenen kan leggen. "Laten we zien waar Red Bull mee komt, waar Verstappen over droomt en wat we willen zien als fans: een duel om de wereldtitel tussen Hamilton in de Mercedes, Vettel in de Ferrari en Verstappen in de Red Bull," vult hij aan.

Net als veel anderen uit de Formule 1 merkt ook Coulthard op dat Verstappen een flinke stap richting volwassenheid heeft gezet afgelopen seizoen. "Hij heeft een stap terug gedaan en ineens was hij er weer. Ik weet zeker dat Max Verstappen in 2019 met een goede auto een gooi naar de wereldtitel kan doen."

Reacties

DinkyToy 29-11-18 | 17:14

T is m gegund. Go Max, go!

Znitzel 29-11-18 | 17:30

Die Coulthard werkt ook voor RB, dus erg verrassend zijn deze uitspraken niet.

NYDiesel 29-11-18 | 18:38

Max wel.. Maar voor Honda en RB is het nog wat voorbarig.

captainobvious 29-11-18 | 21:16

Als de Honda motor snel is, pakt Verstappen alles en iedereen. Simpel.

zik 29-11-18 | 22:41 | 1

Het wordt in potentie een heel mooi seizoen volgend jaar. Wat mij betreft fast-forwarden we de winter even. Alles zit er in.

Spanning over de Honda. Honda kan écht wel een motor bouwen en ook écht wel eentje die dominant is. Mensen die denken van niet, kennen hun historie niet en kijken ws net 1 of 2 jaar F1, want verstappen. Echter, hebben ze hun shit nu eindelijk op orde? Is het vermogen er?

Sinds RB dominant-af is, kondigen ze elk jaar weer aan dat het nú dan toch echt 'hét' jaar wordt. En dan valt het de eerste races altijd weer tegen en hebben ze tot het einde van het seizoen nodig om weer in de buurt te komen.

Ik hoop dat het nu anders gaat en die Honda inderdaad de gewenste minimaal 55pk meer heeft. Ik ben er van overtuigd dat Max sneller is dan Hamilton. Daarentegen is Hamilton completer, slimmer.

En vergeet ondertussen ook de nieuwe garde niet. Gasly kan ook wel eens verdomd hard gaan, of wat te denken van Leclerc in een Ferrari. Ik denk dat Vettel gek gereden gaat worden volgend jaar. Het komende jaar zou wel eens de lente van een nieuwe generatie rijders kunnen worden, met Verstappen, Leclerc, Gasly, enz.

Droppot_dk 30-11-18 | 11:59

Goed verhaal. Het enige puntje waar ik het niet mee eens ben is dat je Gasly inschat op hetzelfde niveau als Vettel, Leclerc, Max en Hamilton.. Dat wordt gewoon zoals ze willen een tweede rijder bij RB, rijdend in dienst van Max.

Mali 30-11-18 | 01:18

Zou zo mooi zijn om een spannend gevecht te zien tussen Max, Ham, Lec en Vet.

doetmenax 30-11-18 | 09:50

Het is alleen wel grappig dat iedereen nu denkt dat door de goede auto van RB, een goede motor gelijk alles goed zal maken.
Er zijn alleen ook nieuwsberichten die vertellen hoe goed de samenwerking tussen RB en Honda is, mede doordat RB de auto volledig om de motor heen zal bouwen (andersom dan bij McLaren).

Het zou dus ook volgend jaar zomaar kunnen zijn dat ze een dijk van een motor hebben, maar dat de auto eromheen niet meer werkt.
Zo zijn er een duizend andere dingen die kunnen gebeuren, we weten het niet.
Toch vind ik zulke artikelen altijd wel leuk, zo rond sinterklaas is een beetje "speculasie" wel welkom.

Reageer