Autobahn

Daniel Ricciardo verbaast zich over uitstekende prestaties Red Bull Racing

Australiës breedst lachende man, Daniel Ricciardo, rijdt volgend jaar Renault, maar was dit jaar teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Hij verbaast zich enorm over de uitstekende prestaties van het team in de laatste paar races van 2018.

Verbazingwekkend, of zelfs verwarrend, dat zijn woorden die Daniel Ricciardo in de mond neemt als hij het heeft over de laatste Grands Prix van seizoen 2018. Dat de auto het in Mexico goed zou doen, dat was een soort zekerheidje, of eigenlijk de enige hoop op een redelijk resultaat. In Brazilië ging het echter ook prima, zo goed dat als Ocon en Verstappen geen akefietje hadden gehad zou Red Bull hebben gewonnen.

Tegen Motorsport zegt Daniel Ricciardo: "This sport is so confusing at times. Even in Brazil I was amazed at the pace we had. At the start of the race I was coming through the pack, and normally you damage your tyres, but at that point I could still see I was faster than the Ferraris and the Mercedes." Hij vervolgt dat het nog steeds moeilijk was om in te halen, maar de auto was gewoon heel snel. 

Ricciardo vraagt zich af of Red Bull de aerodynamica van de auto nou zo extreem goed voor elkaar had, of dat de andere ploegen gewoon hadden zitten snurken en het helemaal verkeerd hadden aangepakt. Voor die vraag maakt het overigens niet uit dat Ricciardo inmiddels niet meer bij de strategische teambesprekingen welkom was, in verband met zijn overstap naar de concurrentie: "Well, I probably wouldn't know anyway! This sport's so complex. But for sure they know their strengths. I think the aero this year has come on really strong, but even the whole geometry, suspension of the car."

Reacties

Hasj_en_Wietje 29-11-18 | 18:04 | 1

Die Newey is wel een enorm goede specialist, hoop dat ie nog tenminste tot 2021 zal aanblijven.

TuurlijkNiet 29-11-18 | 18:56

Dat is natuurlijk ook de reden waarom Mercedes en Ferrari geen motor wilden leveren aan Red Bull. Als RB met een Renault motor al zo competitief is, dan worden de fabrieksteams helemaal zoek gereden..

McLaren riep jaren lang dat zij misschien wel het beste chassis van iedereen hadden, maar dat de Honda motor dat niet tot uiting liet komen. Dat klopt misschien ten delen, maar duidelijk is geworden dat het met een Renault motor niet heel erg veel beter gaat. Zelfs met een tweevoudig formule 1 kampioen als rijder..

owikzegmaarwat 29-11-18 | 18:58

lekker zeuren nu hij toch weg gaat

Harry Turtle 29-11-18 | 19:48 | 2

Sinds hij bij Renault getekend heeft, zal hij wel wat restricties hebben gekregen qua info over het hoe en waarom van sommige updates.

Jackanders 29-11-18 | 19:53

Precies, en dat is logisch.
Geen geheimpjes meesmokkelen naar de nieuwe werkgever.

Atlantis-95 29-11-18 | 20:15

Nadat hij tekende was hij bij bepaalde besprekingen, zoals over de auto van volgend jaar, niet meer welkom. Wat is af te leiden is dat Max voor de vakantie (tien had Ric nog niet getekend) de Honda factory heeft bezocht en daar was Ric niet bij. Mogelijk omdat hij nog niet had getekend op dat moment.

captainobvious 29-11-18 | 21:14 | 4

Die heeft al lang spijt.

Andersdenkend 29-11-18 | 22:07

Dat vermoed i ook. Keuze gemaakt op basis van de vorm van het moment, en dan erachter komen dat RBR toch weer een dijk van een auto heeft neergezet.

zik 29-11-18 | 22:46

Nee hoor, die heeft geen spijt. Hij had geen keuze. Tot nu toe heeft hij het 1 jaar redelijk gedaan tov Verstappen (1e jaar RB voor verstappen) en 1 jaar het nog verklaarbaar afgelegd (2e jaar). Hoe dan ook, hij is nu al meerdere jaren gewoon voorbijgereden door Verstappen. Dat gaat alleen maar erger worden; de bottom line is gewoon dat Verstappen sneller is. Niet veel, maar toch sneller. Bij RB blijven zitten was dus regelrechte moord voor zijn carriere of wens WC te worden. In een gelijke auto, legt hij het af.

Hij had dus geen keuze. Alleen heeft ie met Renault een oerstomme keuze gemaakt. Ik vind het doodzonde, want als er iemand is die ik een WC zou gunnen tussen Hamilton en Verstappen in, is het Ric. Maar naar mijn mening was Ric's carriere afgelopen de seconde dat hij tekende bij Renault. Renault gaat op z'n minst tot 2021 geen potten breken in de F1, en tegen die tijd is RIC weer een paar jaar ouder, zijn z'n goede zaken bij RB vergeten, en is er alleen nog een weg naar beneden.

ik-doe-niet-meer-mee 30-11-18 | 01:48

Ik denk dat hij het ook moeilijk gaat krijgen met Hulkenberg als teamgenoot, als die in vorm is denk ik dat hij sneller is als Ricciardo.

Harry Turtle 30-11-18 | 02:28

Ja wat moest ie dan. Bij Ferrari wilde Vettel hem niet, en Mercedes had geen zin in een Hamilton/Rosberg scenario.
Dan maar je droom opgeven en flink cashen.

gato 30-11-18 | 16:44

En 30 miljoen dan maar pakken. Maar hij krijgt spijt.

Reageer