Autobahn

Opstand! Gele hesjes-blokkades komen ook naar Nederland

Al weken rommelt het in Frankrijk, allemaal gele hesjes blokkeren er de wegen. De mensen zijn boos over de enorme belastingstijgingen op brandstofprijzen. In Nederland hebben we daar al jaren last van en nu waait de opstand richting het noorden.

President Emanuel Macron van Frankrijk kan binnenkort waarschijnlijk een boos telefoontje van Mark Rutte, Angela Merkel en Charles Michel verwachten. Het massale volksoproer in Frankrijk verspreidt zich als een virus naar de andere landen van de EU. Eerst sprongen de reserve-Fransen in het Belgische Wallonië al op de band wagon van 17 novemberbeweging, zoals de mensen met de gele hesjes zich noemen, maar in Duitsland is ook al opstand uitgebroken. 

Nederland

Ook Nederlandse automobilisten lijken nu uit hun rol van makke schapen die telkens weer de portemonnee trekken als Den Haag het zegt te gaan stappen. Binnen vierentwintig uur sloten zich al duizenden mensen aan bij de besloten Facebookgroep 'Gele Hesjes NL'. Als de volksopstand ergens begint, dan lijkt de brandstofprijs een goede brenger van nationale saamhorigheid, iedereen heeft er immers last van.

Het aantal leden van de groep groeit vandaag met duizenden per uur. Nu is een Facebookclubje oprichten zeer eenvoudig en is het nog maar de vraag wanneer, en óf, de duizendtallen ook echt de straat op gaan. Daarbij valt ook te hopen dat de Nederlanders niet overgaan op het blokkeren van snelwegen. Rutte, die op een steenworp afstand van het Binnenhof woont, zal daar immers niet van wakker liggen.

Mocht u een protesterende 'gele-hesser' zijn, dan hebben we vast een bindend advies: neem geen soep van vreemden aan

Reacties

alki 26-11-18 | 13:53

Zou eens tijd worden hier

2voor12 26-11-18 | 14:15

Zoalang het maar uit naam van een turkse bruiloft is mag het zonder gevolgen. Hooguit een waarschuwing.

kapotte_stofzuiger 26-11-18 | 14:24

Hulde! Mag een oranje hesje (2 euro bij Action) ook?

En neem de tip van reaguurder 2voor12 ter harte.

JanPeterBakelende 26-11-18 | 14:32

Als je brandstof te duur vindt, dan koop je er toch maar wat minder van.

Applefanboy69 26-11-18 | 15:07

Meteen die illegale BPM laten terugvorderen! Eens tijd dat het volk hier iets minder lam gaat worden.

Diederik Vlegel 26-11-18 | 15:10

"Als de volksopstand ergens begint, dan lijkt de brandstofprijs een goede brenger van nationale saamhorigheid, iedereen heeft er immers last van."

Heb ik daadwerkelijk helemaal geen last van. De benzineprijs schommelt sinds 2010 tussen de 1,40 en 1,70 per liter. Een prijsfluctuatie van 20%.
Leuk om over te zeiken op verjaardagen maar als je je daar werkelijk druk over gaat maken ben je gewoon een enorme sneuneus.

Befketier 26-11-18 | 16:14 | 1

Nou, ik woon in Frankrijk en ik kan je zeggen het is echt geen feest. Het zijn een stelletje sneuneuzen die wat pallets in de fik steken op een rotonde en zeggen "ik sta hier, je mag er niet door". Ik moet thuis wat klussen maar ik kom al twee weekenden niet bij de bouwmarkt vanwege die sukkels. Er waren ook verhalen van families die (met kinderen!) een nacht in een auto op de snelweg hebben moeten doorbrengen, en een bepaald moment geen benzine meer hadden om de airco te laten lopen. Ze moesten te voet drie kilometer lopen naar het dichtsbijzijnde tankstation en winkel om eten en brandstof te halen. De Fransen hier zijn allemaal anti-overheid dus ze halen hun schouders op en zijn min of meer solidair met de gele hesjes, maar het land is ondertussen een anarchistische bananenrepubliek aan het worden. Alsof het Macron wat boeit dat ik niet naar de bouwmarkt kan, goh wat zal die slecht slapen zeg.
Nee, de mensen die zeggen dat dit naar Nederland moet komen weten niet waarover ze het hebben.

GifKikkert 26-11-18 | 16:25

Dus het zijn gewoon een soort blokkeerfriezen?

Alexander des Burgus 26-11-18 | 17:47 | 1

Het lijkt er toch op dat Gele Hesjes NL andere zaken gaat doen dan snelwegen blokkeren zoals ze dit doen in Frankrijk, België of Duitsland. Ik heb hier even de standpunten van hun FB-pagina gehaald:

Hoofd Standpunten Lijst van onze actie groep!

-Geen ondertekening van het Marrakesh verdrag.
-Verlaging BTW
-Voldoende Sociale Woningbouw
-Oude Ziekenfonds terug
-Eigen Risico WEG!
-Geen verhoging energietarieven
-Boerkaverbod
-Grenzen Dicht!

Johnny66 26-11-18 | 18:52

Klinkt best goed.

tismooigeweest 27-11-18 | 17:42

Het wordt tijd dat we in NL eens aan de bel gaan trekken. We laten alles gewoon over ons heen gaan en alles wat door ons en onze ouders is opgebouwd wordt verkwanseld door de grote meneren in Den Haag. Miljoentje hier mil[joentje daar en maar de popiejopie uithangen terwijl de gewone man overal voor op mag draaien.
Top dat ze in Frankrijk in opstand komen maar wel erg jammer dat ze met hun poten niet van andermans spullen af kunnen blijven. Protest ja, rellen nee.
Waar blijft trouwens dat kwartje van Kok, ook nooit teruggezien

Reageer