Autobahn

Alonso reed de kantjes er vanaf in Abu Dhabi. Letterlijk

Fernando Alonso beloofde dat hij zijn uiterste best zou doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen in zijn allerlaatste Formule 1-race. Dat hij dat deed door drie keer achter elkaar een bocht af te snijden, vertelde hij er niet bij.

De laatste race van dit seizoen was tevens Fernando Alonso's laatste race. De Spanjaard had hiervoor beloofd dat hij zijn beste beentje voor zou zetten om zo hoog mogelijk te eindigen in de McLaren. Dit liet hij al zien door zelfs teamgenoot Stoffel Vandoorne de kwalificatie niet te gunnen. Maar tijdens de race ging hij nog wat  verder. Fernando vond het nodig om drie rondes achter elkaar dezelfde bocht keihard af te snijden. Hiervoor kreeg hij drie keer straf.

De stewards waren flink verbaasd toen ze ronde na ronde Alonso van vijf strafseconden en een punt op zijn licentie moesten voorzien. Het was alsof het Alonso allemaal geen ruk meer kon schelen. En zelfs met de vijftien seconden extra werd het niet slechter dan de elfde positie waarop hij over de streep kwam.

Normaliter staat er op een meervoudig vergrijp als deze een strengere straf, maar omdat het hier om Alonso ging leek het racedirector Charlie Whiting een beetje overdreven. "It was the end of the race, and I don't think it would have been very nice to give someone like Fernando a black flag in his last race, do you? I don't think the black flag was ever discussed."

Beste haalbaar

Volgens Alonso zelf heeft de hij alles gegeven wat erin zat en was het onmogelijk om Magnussen te pakken. Zelfs niet met drie keer valsspelen. Voor de voormalig wereldkampioen was het wel een mooi einde van zijn carrière in de Formule 1. "It was a nice weekend, and also the in-lap was very emotional. It was a very touching weekend from F1, from my team, from the fans. I had a lot of support and a lot of respect and I feel honoured."

De donuts die hij na afloop van de race draaide waren de kers op de taart. Zeker omdat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel aan weerszijde van hem aan het meedraaien waren als teken van respect. "It was improvised because they were doing donuts in other corners and I drove by and I saw them driving to the right and left of me and we drive that way until the finish line. I'm thankful. They are two great champions, with Max Verstappen too, and it's battles that I will miss. So, in the end I think it was a good day."

Reacties

antagonist 26-11-18 | 16:39 | 3

.. en dan verdomme ook nog eens "driver of the day" worden!

lsimon 26-11-18 | 16:45

Niet meer dan normaal als een voormalig wereldkampioen zijn laatste race rijdt.

antagonist 26-11-18 | 16:50

Ach, daar krijgt hij toch die jaarlijkse 35 miljoen euro aan salaris al voor?

lsimon 26-11-18 | 16:58

Ik weet 100% zeker dat Verstappen ook in zijn laatste race driver of the day wordt. Ook al eindigt hij na een stuurfout in het grind.

lsimon 26-11-18 | 16:44 | 2

Een afsluiting dat eigenlijk wel past bij de laatste jaren van zijn carriere. De glans was er al een tijde vanaf.

Maar niettemin proef ik in dit artikel wel een zure ondertoon. Alonso heeft bewezen een groots courreur te zijn en heeft maar liefst 7 maal het eindpodium gehaald waarvan 2 keer wereldkampioen. Verstappen heeft de top 3 nog niet bereikt. Dus een beetje nederigheid naar Alonso is wel gepast.

Streamertje 26-11-18 | 20:55

Bespeur hie ook een zuurig toontje anders. Wordt met geen woord over Verstappen gerept en jij krijgt het voor elkaar om hem er twee keer bij te slepen. Beetje respect voor een 21 jarige gast die het inmiddels tot (bijna) de nummer 3 van de wereld schopt is hier ook best gepast.

Hanz der Schwanz 27-11-18 | 21:59

Het stikt hier van de zurigheid. Allebei helden, Max up and coming, Alonso wellicht een van de beste coureurs ooit. (Niet dat ik er super veel vanaf weet, maar dat zeggen veel F1 drivers en die geloof ik graag).

Reageer