Autobahn

The plot thickens: afzetten Ghosn was ordinaire coup

Carlos Ghosn misrekende zich in de loyaliteit van zijn medebestuurders. Zijn machtigste opponent liet hem struikelen.

Smullen! Sinds Dieselgate en het vakkundig uitvlakken van alle topbestuurders die ermee te maken hadden, heeft de autowereld niet meer zo'n heerlijk drama gezien. Carlos Ghosn is gewipt als opperhoofd van Nissan en lijkt er ook bij Mitsubishi uit te vliegen ligt-ie eruit bij Mitsubishi, terwijl zijn exit bij Renault eveneens een kwestie van tijd lijkt. Ghosn zou financieel hebben gerommeld, zo bleek uit een intern onderzoek van Nissan. In werkelijkheid heeft dat onderzoek verdacht veel weg van een zelfgefabriceerde stok om de hond mee te slaan.

Het lijkt er vooralsnog op dat Ghosn wel degelijk schuldig is aan financiële malversaties (bijvoorbeeld door zijn zus grif te betalen voor een onzinnig adviesbaantje), maar de bevindingen zijn niet bedoeld ter correctie, doch ter executie. Dat blijkt vrij duidelijk uit de woorden van Nissan-CEO Hiroto Saikawa. Tijdens een persconferentie ging hij slechts in algemene zin in op de officiële gronden voor Ghosns gedwongen vertrek, maar vuurde vrolijk uit de heup over de enorme macht die topbestuurder zichzelf had toegekend. Conclusie: Ghosn was een liability geworden die het merk Nissan in gevaar bracht.

Hierin schuilt wel een aardige les: de gevallen bestuurder trad midden jaren negentig aan en zou slechts een paar jaar puinruimen en herorganiseren. Uiteindelijk zat Ghosn twee decennia aan de knoppen van wat uiteindelijk de grootste alliantie in de auto-industrie werd. Na zoveel jaren worden je vijanden talrijk. En om hen dan ook nog eens het perfecte bewijs tegen jezelf aan te leveren, dat is vragen om moeilijkheden.