Autobahn

Nissan ontslaat gearresteerde topman Carlos Ghosn

Hoewel Renault zijn CEO Carlos Ghosn bleef steunen, hebben de Japanners van Nissan vandaag besloten om hem te ontdoen van zijn voorzitterschap. Hij had zijn CEO-positie eerder al neergelegd.

Afgelopen maandag werd Renault-CEO en Nissan-president Carlos Ghosn in Japan gearresteerd op verdenking van fraude en zelfverrijking bij Nissan. Hij zou zijn zus op de payroll hebben gezet voor een niet bestaande baan met een salaris van een ton in dollars en ook allerlei huizen en dergelijke hebben gedeclareerd, maar niet bij de Japanse fiscus hebben aangegeven.

Sinds zijn arrestatie kan Ghosn de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi niet meer besturen, aangezien hij in een gevangenis zit. Overigens klaagde Ghosn dat hij de omstandigheden van zijn verblijf nogal armetierig vindt. 

Vanmorgen om 8 uur (onze tijd, 16 uur Japanse tijd) kwam in Yokohama het bestuur van Nissan bij elkaar om zich te beraden over de positie van hun president van de raad van commissarissen Ghosn. Het eerste nieuws dat nu naar buiten komt via het Japanse persbureau NHK is dat de Fransman door het bedrijf is ontslagen.

Update 13:46. Het is officieel: Ghosn is exit bij Nissan. Ook zijn rechterhand Greg Kelly moet weg.

Reacties

TP 1984 22-11-18 | 15:00 | 1

Hij zou zijn zus op de payroll hebben gezet voor een niet bestaande baan met een salaris van een ton in dollars en ook allerlei huizen en dergelijke hebben gedeclareerd, maar niet bij de Japanse fiscus hebben aangegeven.

En dan nog klagen dat hij de omstandigheden van zijn verblijf nogal armetierig vindt.
Zo ene zouden ze ook gewoon op de platte kar door 11 steden heen moeten laten gaan en alle rekeningen plunderen deze in een grote pot stoppen en jaarlijks laten uitkeren aan de bevolking van het land dat is bestolen.

Een "topman" van dit kaliber is gewoon een arrogante crimineel en dat gedrag moet worden afgestraft.

Deze lui leren hun corruptie enkel af wanneer men met financiële armoede wordt geconfronteerd.

Melkenkaas 22-11-18 | 20:01

Tsja, macht maakt je hebberig..... juist daarom is het enorm van belang om goede interne controles te hebben.Ik vind het opmerkelijk dat een topman direct invloed heeft op het HR beleid.... zijn toch nog een aantal stappen die doorlopen moeten worden?

Pedro el Negro 23-11-18 | 09:26 | 5

Mischien zijn ze achter de schermen al aan het onderhandelen om zich los te kopen

Pedro el Negro 23-11-18 | 09:27

en waar rook is is vuur

Pedro el Negro 23-11-18 | 09:28

wat @tp zegt. Tis wel een moeilijke situatie

Pedro el Negro 23-11-18 | 09:37

als er dalijk een franzoos, stoer mag doen met zijn werk. Zit je zo bij KLM tafarelen

Pedro el Negro 23-11-18 | 09:38

nissan = geen renault. Zelfs met dezelfde platformen

Pedro el Negro 23-11-18 | 09:39

je weet niet waar zon ego gek mee drijgt achter de schermen, mischien is nissan wel helemaal niet de mafia in deze.

Reageer