Autobahn

Tien procent Tesla's rolt met gebreken van band

Als Tesla zijn productie in de komende jaren wil vervijfvoudigen, dan moeten ze nog wel even kritisch naar hun productielijn kijken. Daar markeert blijkbaar het nodige aan.

Een tiende van alle Tesla's die momenteel van de productielijn komen, blijkt nog gebreken te hebben. Dat bleek tussen de zinnen door tijdens een rondleiding voor genodigden in de Tesla fabriek. Specialisten verklaarden daar trots dat 90 procent van alle geproduceerde voertuigen geen extra werk nodig heeft. Hierbij realiseerden de technici zich waarschijnlijk niet dat dit een bijzonder slechte score is in de auto-industrie.

"Als bij ons tien procent van de auto's gebreken zou vertonen, dan zouden we de productielijn stilleggen", zo verklaart desgevraagd een baasje van een grote autofabrikant. Hij wil liever anoniem blijven, omdat het not done is om je concurrenten hierop aan te vallen. "We zouden het management verzamelen, het probleem onderzoeken en besluiten of we de productie weer opstarten. Waarschijnlijk niet, want tien procent is een ongelofelijk hoog aantal." Volgens de insider kan een kleine aantal probleemgevallen al voor grote chaos zorgen in de fabriek, omdat er simpelweg geen ruimte om al die auto's nog handmatig bij te werken.

Groeiproblemen

Momenteel rollen er 100.000 Tesla's per jaar uit de fabriek, maar in 2018 moet dat volgens het concern zijn gegroeid naar 500.000 voertuigen. Dat zijn er ongeveer 1.400 per dag en als daarvan tien procent gebreken bevat, heb je ruimte nodig voor 140 auto's per dag om aan te werken. Best een probleem om rekening mee te houden dus. Een grote autofabrikant worden is nog niet zo makkelijk als Elon Musk soms lijkt te denken.

Reacties

Zoon van Boer 17-06-16 | 17:48

De Ford Pinto had een productielijn waar 100% van de auto's een fatale fout hadden.

Gregovic 17-06-16 | 19:22

Dat krijg je er van als een stel amerikanen zo eigenwijs is te denken dat ze het wiel wel even opnieuw uit kunnen vinden. Er is een ENORME schat aan informatie beschikbaar in de auto-industrie over standaarden, werkmethodes en "best practise". Dat je die vervolgens naast je neer legt omdat je denkt het beter te kunnen, tja... Ze zullen het eerste bedrijf niet zijn dat grote beloftes doet en aan zijn eigen succes ten onder gaat. 10 procent uitval is inderdaad echt belachelijk slecht voor een massaproductie proces.

Sans Comique 17-06-16 | 20:46

De manier waarop de auto-industrie nu produceert, is het resultaat van een evolutionair proces, waarbij steeds kleine aanpassingen zijn gemaakt.
Als je bij het opnieuw uitvinden van het wiel al bij de eerste problemen een andere oplossing kiest dan men in het verleden deed, kun je op een heel andere manier van produceren uitkomen. Dan ben je spekkoper als dit een veel beter en efficiëntere manier blijkt te zijn.

adjudant 17-06-16 | 20:47

Tesla is nu al schrot en waardeloos,

zbb 17-06-16 | 22:47

En waarom is dat nu nieuwswaardig? In de VS hebben ze nog nooit een Amerikaanse auto met kwaliteit gebouwd; de enige uitzonderingen zijn de produktielijnen daar van de Japanners en de Europeanen, maar dat goed te krijgen kostte heel wat meer moeite dan in derde-wereldlanden zoals Mexico en Argentinië.

Guido 18-06-16 | 07:32

Zet die nieuwe productielijnen in Duitsland en Korea, en het kan toch nog goed gekomen. Als ze de Amerikanen maar lekker thuis laten rotzooien.

Ulle Ruttelflut 18-06-16 | 12:31

Als Tesla nu Amerikaanse of Japanse toeleveranciers had gekozen voor hun "tooling" dan was het misschien nog wat geworden. Ze steken geld in dure Duitse lakstraten, maar houden zich niet bezig met onderzoek naar een optimale chemische samenstelling van accu's. Tesla gaat het op termijn niet trekken

flatlander 18-06-16 | 17:40

"maar houden zich niet bezig met onderzoek naar een optimale chemische samenstelling van accu's".... doe eens toelichten? Die Gigafactory bouwen ze voor de sier?

Reageer