Autobahn

Wederom stakingen bij VDL Nedcar

Het CAO-overleg tussen de bonden en de metaalsector gaat niet zoals de bonden willen, dus wordt er opgeroepen om te staken op donderdag en vrijdag. Bij Nedcar komt dit neer op de achtste en negende stakingsdag van dit jaar. 

De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor metaalarbeiders zijn nu al meer dan zes maanden vruchteloos aan de gang. Niemand is daar blij mee, maar de werkgeversorganisatie FME komt met een oplossing: 2,5 procent loonsverhoging per 1 december. Volgens de FNV is deze verhoging alleen voorgesteld om ze af te wimpelen, dus moet er weer niet gewerkt worden om de zin door te drijven.

FNV-bestuurder Hans Wijers laat aan de Limburger weten dat de eenzijdige loonsverhoging een truc is om de stakingen te breken. "Overgewaaid vanuit Amerika om de vakbonden in een kwaad daglicht te kunnen stellen. Een cao gaat om meer dan extra loon: afspraken over hoe ouderen wat minder kunnen gaan werken om gezond hun pensioen te halen, ten gunste van extra banen voor jongeren. Ook willen we de flexibilisering van arbeidstijden een halt toeroepen."

Alweer

Omdat de bonden alweer oproepen tot stakingen is het onduidelijk hoeveel werknemers überhaupt nog wel zin hebben om het werk neer te leggen. Het is dan ook maar de vraag of de productie helemaal tot stilstand komt aan het einde van de week. Wijers is hier juist heel positief over, hij verwacht een veel grotere opkomst van stakers omdat er dit keer meer bedrijven meedoen.

Overigens is de verwachting dat er maar weinig bedrijven in zullen spelen op het loonadvies van 2,5% extra. Dit omdat deze dan nog eens boven op de verhoging in de CAO (als die ooit rond komt) zou komen. Ook helpt het de onderhandelingen niet mee als de bedrijven niet collectief een stap ondernemen.

Reacties

Thierry-Rosette 20-11-18 | 14:55

VDL Nedcar, een fragiel bedrijf in een hele concurrerende markt. Lekker bezig FNV, het bedrijf helemaal kapot staken. En sterkte aan de VDL Nedcar directie bij de volgende onderhandelingen met BMW.

pibasso 20-11-18 | 15:17

Een nieuwe stakingsronde zal de werkgelegenheid in Born doen zakken tot een dieptepunt. BMW/Mini wil geen onzekerheid over de productie en dit soort fratsen is niet slim. Snapt de FNV het nou niet of gaan ze er willens en wetens met gestrekt been in. VDL steekt zijn nek uit, maar een keer is het klaar. Zoek het maar uit daar, dankzij de FNV.

stom schaap 20-11-18 | 15:18

VDL heeft het bedrijf, en daarmee de banen van de medewerkers gered. En als dank gaat FNV VDL afpersen? Alle begrip als VDL daar de deuren sluit.

Bello de Hond 20-11-18 | 16:18 | 4

tjonge jonge jonge.... wat de reagluurders die wat hebben geschreven tot nu toe een stelletje mietjes... volgens mij werkt geen 1 van jullie drie @ stormschaap, @pibasso @Thierry-Rosette in de metaal... of jullie zijn jaloers of erg op je zelf gekeerd en verschrikkelijk aan het trollen.... of hebben nog belang bij deze comments...

loze stijl 20-11-18 | 17:35

Nee Bello, ik denk dat genoemde reaguurders een punt hebben. Vergeet niet dat VDL-Nedcar in Born bij de gratie van BMW auto's mag produceren.
BMW heeft geen fluit te maken met Nederlandsche vakbonden maar zal bij vaker voor komende stakingen uiteindelijk op zoek gaan naar een andere productie/assemblagelokatie. En wat hebben de vakbonden in dat geval gewonnen?

J4914 20-11-18 | 18:13

@Bello Ik kan @Loze's punt bevestigen, en zelfs versterken: een auto bouwen gaat tegenwoordig op een extreem strak schema waarbij toeleveranciers per dag een bepaald rooster moeten aanhouden. Bij een paar uur staken (=vertraging in productie maar niet in leveringen) is er dus opeens een buffer waar geen rekening en ruimte voor is gehouden. Buiten dat er een zooi voertuigen niet op de geplande tijd af komen krijg je een nog veel langere lijst van leveranciers en transporteurs die moeten gaan jongleren met leveringen, voorraad, etc., etc..

Ik werk voor een bedrijf wat zowel met VDL als andere partners van o.a. BMW in Duitsland van doen heeft en zelfs bij ons word er al gepuzzeld om mogelijke vertragingen te kunnen opvangen.

Thierry-Rosette 20-11-18 | 18:20

@Bello, en jij werkt wel in de Metaal? Bij VDL?
Nou, ga maar lekker staken jonguh, maar nie piepuh als BMW de biezen pakt en gij lekker bij 't vrouwke op de bank zit de hele dag.

LaatsteAvondmaal 20-11-18 | 22:35

De FNV is een overblijfsel uit de 20e eeuw, zij komen alleen maar op voor werklozen, bejaarden en soms bezoeken ze een fabriek om mensen van hen afhankelijk te maken. De FNV kan regelrecht de prullenmand in. Het enige wat je bereikt met staken, is een onbetrouwbaar imago, economische schade en het tegen elkaar opzetten van werkgever en werknemers. Bij veel stakingen zal BMW-Mini zich nog drie keer bedenken of zij wel in Nederland willen vestigen. En wat hebben de werknemers daar aan? Wees blij dat deze autoproductie überhaupt nog aanwezig is in Nederland. We leven eenmaal in een veranderde tijd. Wat de FNV wil, is niet meer mogelijk.
En waarom moet je in de metaal werken om de positie van de FNV te kunnen beoordelen?

Wodga 20-11-18 | 17:59

Ik ben het helemaal eens met Loze Stijl! Tegen de FNV zou ik in Oud Eindhovensch willen zeggen: “ Schaam je kapot”

Raider Twix 20-11-18 | 19:30

Het FNV wil dolgraag een tweede Philip-Morris debacle, lees sluiting, veroorzaken.

lekkeraustralie 21-11-18 | 13:07

Waarom blijft een automaker/samenplakker in Nederland ? 50 % van de medewerkers in de fabriek zit onder de dope, alcohol, ice of vergelijkbaar. De kwaliteit van de bouw is dus niet betrouwbaar. En zeker niet omdat ze zeiken dat ze een baan hebben. Dames en heren van nedcar. Jullie hebben mooie kleren, maar geen trots in je werk. Daar gaat het om trots in je eigen werk. Komt er een of andere ouderwetse bond ? in je werk vertellen dat dat niet mag ? Volgend jaar zit je thuis. 'ik kon er niets aan doen'. Nou dat kon je dus wel. Dan wordt alles gemaakt in landen waar ze wel willen. Ooit afgevraagd waarom Skoda nu zo'n groot success is (ook hier) ?

Reageer