Autobahn

Duitse minister vindt eigen elektrische auto's sekslozer dan Tesla

De Duitse inspanningen op het gebied van elektrische auto's laten nog wat te wensen over. Daarom vroeg de minister van economie en energie waarom de drie grote merken (BMW, Daimler en Volkswagen AG) niet in staat zijn om een Telsa-achtige auto te bouwen.

De Duitse autofabrikanten beginnen net een beetje op stoom te komen als het over elektrische aandrijving in hun auto's gaat. Met volledig elektrische modellen als de Audi e-tron en de Mercedes EQC begint de concurrentie voor Tesla een beetje toe te nemen. Maar dat is nog lang niet genoeg volgens de Duitse minister van economie en energie, Peter Altmaier. Hij kan het niet uitstaan dat Tesla nog steeds marktleider is.

Tijdens een panel over kunstmatige intelligentie dropte Altmaier de mic en vroeg de drie topmannen van de fabrikanten waar het op stond: "Ik vraag me daadwerkelijk af wanneer u, meneer Zetsche, of u meneer Diess, of meneer Krüger van BMW in staat bent om een elektrische auto te bouwen die ook maar half zo sexy is als een Tesla." Hij voegde er nog aan toe dat het tijd werd dat de fabrikanten eens met nieuwe ideeën aan zouden komen.

Antwoord

Nadat Altmaier zijn ongenoegen over de topmannen had geuit, konden de heren van Daimler en Volkswagen AG er geen antwoord op geven. Krüger van BMW hoefde geen antwoord te geven omdat hij afwezig was. Maar de minister legt wel de vinger op de zere plek, want de Duitse autofabrikanten doen eigenlijk niets nieuws als het aankomt op elektrische aandrijving. Ze schroeven het onder vrijwel identiek ogende voertuigen als die ze altijd al maken en daarmee lijkt de kous af. 

De uitzondering op de regel is BMW met de i3, maar ook die kon Altmaiers goedkeuring niet krijgen. Iets waar we in kunnen komen, maar we vragen ons toch af of de minister de Porsche Taycan al heeft gezien...

Reacties

Harry Turtle 20-11-18 | 12:59

Ik wacht op duiding van Johnny.

ole guapa 20-11-18 | 14:02 | 2

BMW i8. Weliswaar een hybride, maar qua uitstraling haalt hij Tesla rechts in.

TuurlijkNiet 20-11-18 | 14:35

Behalve dan dat de i-serie van BMW helemaal niet door BMW ontworpen is, maar door Bosch. BMW heeft er zijn logo op geplakt en de productie op zich genomen..

Maar een ding is zeker, als een fabrikant het voor elkaar krijgt om de bodem van Tesla te combinatie met de koets van een van deze Duitse merken dan wordt dat direct de winnaar..

Probleem is vooral traditionele fabrikanten ineens 'rare' auto's fabriceren als het gaat om elektrische auto's. Het traditionele ontwerpen laten ze ineens vallen. Tesla is juist zo populair omdat ze 1) veel vermogen in een elektrische auto stoppen en 2) deze eruit als een normale auto. De Model S heeft zelfs wat Aston Martin belijningen.. Onze Model S is een fijne auto, maar het kan niet tippen aan de Audi S8 of de Mercedes E63S (station) welke ik binnenkort zal rijden als lease auto. Premium benzine zit hier op een zeer hoge prijs (voor Amerikaans begrippen) van 3,10 per gallon (3,8 liter). Ofwel zo'n 80 cent per liter. Twee jaar geleden betaalde ik slechts 2 dollar voor een gallon en was minder dan 55 cent per liter kwijt..

De Duitse merken doen het vooral beter met de materiaal keuze. In de S8 hoor ik minder windruis dan in de Tesla.. Echter heeft de S8 wel moeite om de P85D bij te houden in een dragrace..

CamaroHans 20-11-18 | 22:18

De P85D heeft echter wat meer moeite om de S8 bij te houden op de autobahn.

Reanuker 20-11-18 | 14:34

Met het uiterlijk en afwerking van de Duitse wagens is helemaal niks mis. Prima idee dus om de huidige modellen om te katten naar electrisch. Beter dan die oerlelijke futuristische BMW I3 of Renault Twizzy.

Kop Kaaz 20-11-18 | 15:44

En daar heeft deze duitse minister volkomen gelijk in.

niet-creatief 20-11-18 | 16:02 | 1

MB, BMW en VAG zouden prima een auto kunnen bouwen die Tesla de loef af streekt. Het probleem zit 'm in het willen.
Tesla haalt al flink wat verkopen bij ze weg, waarom zouden ze zelf een product ontwikkelen dat dat ook doet?

CamaroHans 20-11-18 | 22:21

Hoeveel auto's verkoopt Tesla denk je tov MB, BMW en VAG?

LaatsteAvondmaal 20-11-18 | 22:42

Een gedurfde uitspraak, maar wel waar uiteraard. Die BMW i3, lelijker bestaan ze toch gewoon niet? Die evenaart bijna de fiat multipla.

Reageer