Autobahn

Stekkerauto vooral gekocht als statussymbool

Het is tegenwoordig goed voor je imago om als klimaatbewuste voorloper voor te komen voor de rest van de wereld. Dat is dan ook één van de belangrijkste drijfveren van mensen om stekkerauto's en zonnepanelen aan te schaffen.

Onderzoek na onderzoek wijst uit dat het rijden met een elektrische auto voordelig is voor de portemonnee het milieu. Hoe mooi dat ook mag zijn, het is helaas niet altijd de hoofdreden dat mensen een accubak kopen/leasen. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt namelijk dat de aanschaf van een stekkerauto vooral gepaard gaat met het oppompen van het imago van de koper.

"Wat duurzame innovaties zeggen over je status en identiteit is een heel belangrijke drijfveer om ze aan te schaffen," vertelt omgevingspsycholoog Ernst Noppers. Hij concludeerde dit na het uitvoeren van zijn promotieonderzoek. Zijn onderzoek is gericht op verkopers van duurzame producten, en bewijst dat deze zich het best kunnen richten op mensen die ze neerzetten als succesvol, innovatief en milieuvriendelijk. De kopers van duurzame producten zijn hier namelijk extra gevoelig voor. Vooral bij de introductie van een nieuw product is het essentieel, want zogenaamde early adopters zijn nog gevoeliger voor dit soort marketing.

Stroom

Uit het onderzoek blijkt dat het statuseffect voor veel kopers een belangrijk onderdeel is, maar dat milieuvriendelijkheid en praktische aspecten zeker niet vergeten worden bij de aanschaf. Het is dan ook hetgeen de kopers vooral over opscheppen. Ze zullen niet zomaar toegeven dat ze de stekkerauto voornamelijk gekocht hebben om beter dan de rest te lijken. En nee, dat zeggen wij niet zomaar, ook dat komt uit het onderzoek naar boven.

Het aparte is dat de ego-versterkende aanschaf van milieuvriendelijke producten niet alleen werkt op de buitenwereld, maar ook op de koper zelf. Zo zijn mensen eerder geneigd om groene stroom af te nemen omdat ze hier zichzelf beter bij voelen terwijl de buitenwereld hier niets van ziet. 

Reacties

Leukautootje 18-11-18 | 18:17

En dat nieuws uit Groningen, wie had dat gedacht

W_F 18-11-18 | 18:37

Naast het milieu is er nog een kleinigheidje dat we maar dollars blijven schuiven naar landen waar we de olie vandaan halen. 2/3 van alle olie in Europa word nog gebruikt voor transport: www.get-real.org/wp-content/uploads/2...

Pierre Tombal 18-11-18 | 18:43 | 2

En dan staat die kneus daar op die foto met de laadkabel in zijn hand alsof het een benzinepistool is en dus net als bij een echte auto het betalen langer duurt dan het tanken zelf.

LonelyWanker 18-11-18 | 20:05

Hij denkt dat je die vast moet blijven houden. Doet ie elke dag, anderhalf uur lang.

bitflip 19-11-18 | 13:59

Het kost tijd om te betalen bij de pomp? Wat ouderwets.

jemagookniksmeer 18-11-18 | 18:59 | 1

Dat was mij ook al opgevallen, maar begrijpen doe ik het niet.
Want wat je uitdraagt, is dat je het braafste jongetje van de klas bent.
En het braafste jongetje van de klas is in mijn beleving altijd dat irritante jongetje dat het lievelingetje van de meester is, bij gym altijd als laatste gekozen wordt en wiens lunchgeld wordt afgepakt.

Monkey Cabbage 19-11-18 | 08:58

Behalve dat deze luitjes JOUW lunchgeld stelen, via de belasting.

nieuwe_Deen 18-11-18 | 19:14

Ik zeg altijd dat ik overweeg er een aan te schaffen. Is goed voor mijn imago en kost niets :-D

Johnny66 18-11-18 | 19:41

nou , nog 2 jaar op kosten van de belastingbetaler dan maar.

ED-209 18-11-18 | 20:07 | 1

Mijn Tesla komt ook over een paar maanden. Wat mijn diepste drijfveren weet ik niet, maar ik vind het wel een fijn idee dat er minder geld gaat naar landen waar ik een afkeer van heb: Saoedi Arabie, Iran, Rusland.

Johnny66 19-11-18 | 09:36

drijfveer zal ik voor je invullen : geld.

Muxje 18-11-18 | 21:03 | 1

Als ondernemer is het financiëel juist wel interessant om elektrisch te gaan rijdenm vanwege de lagere bijtelling. Als je een brandstofauto zakelijk least of koopt in de BV, dan wordt je in 2 gaten tegelijk genaaid.

Techtalent 18-11-18 | 21:29

Hangt ervanaf wat voor onderneming.. er zijn maar weinig beroepen waarbij het ruimte technisch en praktisch gezien niet intressanter is caddy te rijden dan bijv een tesla. Maar een caddy is niet zo egostrelend als een A of B segment auto en als je dan toch in die vijver gaat vissen en daarnaast niet defensief onderneemt maar dingen op lease basis gaat gebruiken omdat je de liquiditeit niet hebt maar wel de behoefte om naar de buitenwereld uit te stealen hoe goed het wel niet gaat kun je vanwege die reden net zo goed een elektrisch voertuig doen.

Tobi 18-11-18 | 22:05

Gesubsidieerd deugen is heel groot aan het worden
groepsdruk bepaalt voor veel mensen zonder mening en/of ballen hun leven
Het begint op de middelbare school en het houdt nooit op

Zander 18-11-18 | 22:28 | 1

Heeft niet met imago te maken, maar met geld. Meeste zelfstandigen die ik ken rijden daarom een EV. Een normale middenklasser betaal je je helemaal scheel aan belasting. Daarnaast zijn er soms nog andere voordeeltjes. In Amsterdam krijg je een parkeervergunning als je een EV hebt. Ik mag gratis parkeren bij mijn klant als ik een EV heb, anders moet ik met OV of met betalen in een dure parkeergarage.

kloopindeslootjijook 19-11-18 | 00:17

Zodat jan met de pet met z'n oude 2e-handsje nergens meer terecht kan. Terwijl die wel indirect meebetalen aan en de tesla en de parkeerplek en en laadpaal.

kloopindeslootjijook 19-11-18 | 00:15 | 3

Je gaat toch niet beweren dat dit iets is waar ze in Groningen nu pas achter komen.
Magagers/CEO/sales/blabla-mensen die vroeger over de linkerbaan knalden met een V6 diesel op kosten van de zaak hebben nu en tesla op kosten van de zaak. De rest van het personeel mag wel anderhalf uur in het OV zitten of een eigen autootje op de weg proberen te houden op eigen kosten. En oude autootjes zijn nu eenmaal niet zo schoon. Dus als je als echt het eco-patsertje wil uithangen en niet alleen goed voor jezelf wil zorgen, dan zorg je dat je personeel wat groener kan rijden. Het unicum is er dan wel een beetje af, natuurlijk.

Zatkniss 19-11-18 | 10:35

Precies. Die Tesla's zijn er voor de BOBO's. De kindslaven in de lithium mijnen zijn er trouwens ook niet blij mee.

lekkeraustralie 19-11-18 | 13:33

Er zijn hier grote lithium mijnen en daar werken zeker geen kinderen. Je kunt er wel erg leuk verdienen als je er werkt.

bitflip 19-11-18 | 13:52

Lol... Lithium & kindslaven. Roep dan meteen dat je een domme naprater bent.

fail 19-11-18 | 08:04

"Consumenten geven overigens niet rechtstreeks toe dat zij bijvoorbeeld zonnepanelen hebben gekocht voor hun imago, maar uit het onderzoek blijkt dat dit indirect toch een hele grote rol speelt. Wie sterke positieve associaties heeft bij eigenaren van bijvoorbeeld zonnepanelen, gaat ze vaak ook daadwerkelijk zelf kopen."

Dit geldt ook voor sportieve auto's en ook voor 'stoere' auto's en voor 'basic / no-nonsense auto's. De aanschaf van een auto is voor heel veel mensen een imago en zelfbeeld kwestie. Zelfs als ze heel hard roepen dat ze er niks om geven, want dan kopen ze een Dacia of Skoda en gaan ze dat alsnog voor zichzelf en anderen verantwoorden als de beste keuze als je niks om imago geeft.

2voor12 19-11-18 | 11:22 | 2

Elektrisch rijden en zonnepanelen zijn alleen maar rendabel omdat ze vol op de subsidie zitten en de "gewone" brandstoffen extra zwaar belast worden.

Johnny66 19-11-18 | 11:44

Feit dat fabrikanten ook
Ev''s aanbieden is om tegemoet te komen aan de komende ( overall) strenge emissie eisen van de EU .

bitflip 19-11-18 | 13:57

Er is geen subsidie op zonnepanelen en subsidie druipt van de fossiele brandstof af in de vorm van schade aan het milieu, schade aan de gezondheid (lees 15-20% van uw zorgpremie) en schade aan eigendom van derden (gevels e.d.). Allemaal posten die worden afgewenteld op "de ander".

Reageer