Autobahn

FIOD confisqueert Ferrari, Porsche, Bentley in Rotterdam en Amsterdam

In een actie tegen grootschalige BTW-fraude heeft de FIOD zes woningen en twee bedrijfspanden doorzocht en daar veel geld en een collectie auto's in beslag genomen, daaronder naast de Ferrari, Porsche, Bentley ook een Range Rover, BMW en Mercedes.

Vier verdachten van 30, 32, 33 en 34 jaar oud zijn inclusief een behoorlijke lading spulletjes meegenomen naar het bureau. De FIOD verdenkt de vier ervan een uitgebreide BTW-fraude te hebben opgezet in hun kobalthandel. Het metaal is de laatste tijd veel in de aandacht omdat het nodig is bij de productie van accu's voor elektrische auto's. Blijkbaar wilden de heren nog sneller geld verdienen, want ze bedachten een constructie met een 'ploffer'. Dat houdt in dat de middelste BV geen BTW afdraagt. Op die manier wist het viertal €23 miljoen te verduisteren.

Bij de huiszoekingen legden de onderzoekers beslag op de administratie, een blok platina, een motor van Bombardier (zo'n verschrikkelijke trike), uiteraard veel dure merkkleding en horloges Rolex, Patek Philippe en Cartier én €70.000 cash. 

Om nog wat meer op te vallen hadden de mannen ook een Ferrari 488 GTB, die meteen in beslag werd genomen. Van de Bentley, Range Rover, Porsche, Mercedes en BMW zijn de types niet bekend.

Reacties

Sonja27 15-11-18 | 19:02 | 1

Lijkt mij duidelijk de TL-746-T
Binnenkort bij de domeinen?

Freert Gilders 16-11-18 | 09:26

Die krijgt een nieuw kenteken lijkt me

brabantman 15-11-18 | 22:31

Begrijp zulke types niet. Waarom altijd pronken met je geld. Je verrader slaapt nooit en zeker niet als hij of zij jaloers is. Houd je gedeisd en verdwijn na een tijdje met je geld naar een tropisch oord. Maar dit zijn oersukkels, verdienen dan ook niet meer dan gepakt te worden.

SlimmeBelg 16-11-18 | 07:32 | 1

Die resterende 20 miljoen, als het al waar is, zullen ze heus wel op een 'veilige' plaats hebben geparkeerd. Dat zo'n jongelui al zoveel activiteiten hebben ontplooid, doet toch wel enig respect ontstaan. Btw Thailand 6%.

bitflip 16-11-18 | 16:06

Respect voor niets kunnen? De lat ligt laag blijkbaar.

Reageer