Autobahn

BEELD. Dit gebeurde er echt in de Max Verstappen-crash

Tijdens de Grand Prix van Brazilië ramde Esteban Ocon raceleider Max Verstappen van de baan af in de eerste bochtencombinatie. Nieuwe beelden schijnen nieuw licht op de situatie.

Op de nieuwe video volgen we Esteban Ocon vanaf zijn pitstop, waarna hij achter Max Verstappen en voor Lewis Hamilton op de baan komt. De teamradio's zijn op de originele plaats meegestuurd en zo krijgen we nieuwe inzichten in de situatie. Aanvankelijk krijgt de Fransman blauwe vlaggen om Hamilton langs te laten, maar hij rijdt zich uit de zone en komt vlak achter Max Verstappen te zitten. 

Het team praat in zijn oor en zegt dat hij de Nederlander dan maar in moet halen. Op zijn beurt geeft Verstappen aan dat hij een jagende Force India achter zich aan heeft. Hoewel Ocon de raceleider in lijkt te halen, rijdt die een bocht later toch weer voor hem, en dan rijden de twee tegen elkaar aan. 

Hoewel de beelden nu meer in het nadeel van Verstappen lijken uit te vallen, blijft het wonderlijk dat een achterblijver zich zo naast de man die vooraan rijdt vertoont. De FIA heeft Ocon niet voor niets een tien seconden stop & go-penalty gegeven voor het incident.