Autobahn

Zielig: Hond staat al maanden op doodgereden baasje te wachten

Gelukkig staat hond niet in alle Aziatische landen bovenaan het menu. In de Chinese provincie Binnen-Mongolië worden de beestjes als huisdier gehouden en dit exemplaar is nogal zielig. Hij staat al maanden op de plek waar het baasje werd platgereden. 

Sinds 28 augustus is de hond van Hohhot (in Binnen-Mongolië) bekend aan het worden op de hele wereld. De hond stond er ineens, nadat er een dodelijk ongeval was gebeurd op straat. Het beestje staat dag en nacht op dezelfde plaats en dat roept vragen op. 

Nu het kouder wordt is het huisdier wereldwijd nieuws. Het lijkt er namelijk op dat hij op zijn verongelukte baasje staat te wachten. Hoewel niemand weet wat er precies aan de hand is, wordt nu aangenomen dat het beest erbij was toen zijn mens verongelukte op die plaats. De hond heeft echter niet begrepen dat wijlen de baas niet meer terugkomt. 

Volgens een lokale taxichauffeur blijft de hond maar terugkeren als hij wordt weggehaald. Blijkbaar is er nu een Hohhots dierenasiel opgetrommeld om de hond van de weg te halen voordat hij ook wordt platgereden door een Chinese chauffeur.