Autobahn

Ook Parijs gaat voor de bijl: oudere diesels geband

Parijs doet er alles aan om binnen de kortste keren een museum te zijn. Nadat de middenklasse werd weggepest, moeten nu ook diesels het veld ruimen.

Dus u dacht lekker met een oude Peugeot-diesel voor een appel en een ei naar Parijs te rijden? Lekker Franse hitjes uit vervlogen tijden luisteren en uitzien naar een romantisch verblijf. Helaas, dat gaat niet door. Diesel zijn weldra verboden in de Franse hoofdstad. Om onduidelijke redenen bejubelt de Parijse burgemeester Anne Hidalgo dat als een Sieg für die Bürger overwinning voor de burger.

Concreet wordt het voor diesels van voor 2001 verboden om vanaf juli 2019 de agglomeratie Parijs binnen te rijden. Dat betekent dus dat niet alleen het centrum verboden terrein is, nee, alles binnen de super-périphérique parisienne is ontoegankelijk. Sla dus op de A86 rondom Parijs niet af richting de hoofdstad met een diesel. Wellicht voor de tijd nog even een bezoekje brengen.

In ieder geval heeft verder doorrijden naar het zuiden ook niet zoveel zin. Franse emissieregels voor fossiele aandrijflijnen zijn al bijzonder streng en dat heeft navolging van Spanje gekregen. Hoe zuidelijker hoe trager, dus de deadlines liggen wat verder weg, wat het nieuws overigens niet beter maakt: 'Spain is considering a ban on sales of diesel and gasoline cars beginning in 2040 to counter climate change'. Nog dit jaar wordt over dit regeringsvoorstel in het parlement gestemd. Dat is niet de opmaat voor strengere emissieregels, het is de stap daarna. Dus ook Spanje zal nog strenger gaan letten op de emissies uit uw auto.

Volgend jaar melden we dat auto's van voor 2020 niet langer worden toegelaten op openbare wegen in de Europese Unie.

Reacties

hangtiet met knoop 14-11-18 | 18:04 | 2

Ik hoop dan altijd dat de mensen die deze beslissingen nemen spoedeisende hulp nodig hebben en met een ezelskar naar het ziekenhuis moeten, omdat de (diesel)ambulances VERBOTEN zijn.

Johnweer 14-11-18 | 21:15

Mocht ik zo iemand op straat vinden na een blackout dan kan ik er ook niets voor doen. Regels zijn regels, ik kan wel het verbod overtreden en wellicht een leven redden, maar iedereen weet dat het overtreden van dat verbod door de fijnstof enzo minimaal 12 levens kost.

Sorry, mijn kentekenplaat (niet mijn uitstoot) bepaalt dat je (helaas) dood gaat.

bitflip 15-11-18 | 13:21

Lekker hysterisch weer mensen.

Yeah sure 14-11-18 | 18:53 | 3

Spijtig alleen dat die nieuwe auto's meer ultra fijnstof uitstoten, door de nieuwe verbrandingstechnieken, dan de bestaande 'oude' auto's en dat ultrafijnstof schadelijker is dan fijnstof doordat het zonder belemmeringen overal in ons lichaam kan opduiken omdat het, doordat het zo ultra klein is, niet gehinderd wordt door natuurlijke barrières in ons lichaam.
Of te wel de nieuwe regels zorgen uiteindelijk voor meer, gezondheids, problemen dan het in de praktijk oplost.

GifKikkert 14-11-18 | 19:00

Dus jij pleit voor een totaalverbod op auto's met een verbrandingsmotor om de Parijzenaars te redden?

Yeah sure 14-11-18 | 20:15

@Gifkikkert, pleit nergens voor maar geef alleen aan dat de overheid beleid maakt wat dus schadelijker is dan de door hun beoogde oplossing.

Atlantis-95 14-11-18 | 22:44

@GifKikkert 14-11-18 | 19:00
Ik zou in ieder geval de moeite nemen om onderstaande url door te lezen. En dan is het jammer, ondanks dat een Diesel camper is geupgrade, jammer dat wordt volgehouden dat de eerste datum toelating wordt aangehouden. Om die reden noem ik het doelbewuste kapitaalvernietiging op kosten van burgers.
www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/arnhem...

Diotima 14-11-18 | 21:50

Prima, alles in die stad vies en dat is niet omdat Fransen zo vies zijn maar vooral van de diesel. Parijs is vlak genoeg om een fietsstad te kunnen worden.

maruyama 14-11-18 | 22:02

Over vervuiling in de vorm van zwervers en klaplopers doen ze daar niet zo moeilijk.

Reageer