Autobahn
Toto's neef, Winston

Toto Wolff: Max Verstappen wordt zeker wereldkampioen

Met Max Verstappen heeft de Formule 1 een toekomstig wereldkampioen in zijn midden, dat weet Mercedes-teambaas Toto Wolff zeker. Alleen de scherpe randjes moeten er nog af, dan wordt Verstappen de eerste Nederlander met een wereldtitel.

Afgelopen zondag werd Mercedes voor de vijfde keer op rij kampioen bij de constructeurs in de Formule 1. Ze werden hierbij een handje geholpen door hun eigen jongeling Esteban Ocon, die raceleider Verstappen van de baan tikte en zo Hamilton de overwinning schonk. Na afloop vierde Toto Wolff met Mercedes een feestje, maar hij had ook een paar aardige woorden voor Red Bull-coureur Max Verstappen.

Tegen Reuters zegt de Oostenrijker dat Verstappen titels gaat pakken: "On Max, you can see there is a future champion coming together. Unbelievable talent and speed and I think once the raw edges are off he will be somebody that will be a world champion one day. In a few years he will look at the footage of today and will maybe have his own opinion whether that was the right behaviour or not. But you can’t accelerate these things, this is a learning process."

Een korte samenvatting: Max is een uitzonderlijk talent, maar hij moet af en toe wat slimmer rijden, in plaats van er altijd de beuk in te gooien. Een lezing waar velen het wel mee eens zullen zijn. In het geval van Ocon: als hij toch al zo'n stunt bij je uithaalt, en je weet dat hij naast je zit, pak hem dan in de volgende DRS-zone terug. Lewis Hamilton onderschreef dit na de race: "You make sure there’s space. You always make sure there’s space.” Een uitspraak waarmee hij ook boter op zijn hoofd heeft, want in Bahrein tikte Lewis Max er dit jaar gewoon af. 

Reacties

aero911 14-11-18 | 14:31

Een tikkie hier en een tikkie daar en iedereen is klaar. Mocht die Honda tor het volgend jaar net een tikkeltje beter doen dan de Renault dan schat ik de kans op 40% dat MAX in 2019 WC wordt.

TuurlijkNiet 14-11-18 | 15:17

Wat Wolff bedoelt is dat Verstappen minder als een Vettel over de baan moet rijden, maar meer als een Hamilton. Hoe vaak is Vettel niet onnodig gespind middels een onnodige aktie? Hamilton had ik Austin ook vol in de aanval met Verstappen kunnen gaan, maar hield ruim afstand en zorgde ervoor dat hij geen enkel risico nam.. Die wijsheid ontbreekt momenteel bij Verstappen en Vettel. Vettel zal het nooit meer krijgen, bij Verstappen zal het groeien naar mate hij meer races wint..

Het is een beetje zoals met voorrang. Voorrang neem je niet, maar dien je te krijgen. Maar duidelijk is dat Max heel ver gaat komen in de F1.. Mits hij natuurlijk een goede auto heeft..

Pierre Lebon 14-11-18 | 15:43 | 1

Ik prees ook altijd de concurrentie zeer uitvoerig. Heeft me een hoop business opgeleverd.

The Ugly 14-11-18 | 16:11

Exact. Ferrari is sneller, is beter, etc etc. Oh we hebben alweer van ze gewonnen?!

The Ugly 14-11-18 | 16:10

Max wist niet dat Ocon naast hem zat anders had hij natuurlijk nooit tegen hem aan gestuurd. Wel leuk dat Wolff aardige dingen zegt over Max maar heeft daar uiteraard zijn eigen belang bij. Wat hem zou sieren is als hij juist wat minder aardige dingen over zijn werknemer Ocon zou zeggen en dat hij van hem zou eisen om eerst fatsoenlijk zijn excuses aan Max aan te bieden voordat hij weer in een race-auto stapt.

Verderkijkert 14-11-18 | 17:26 | 1

Ocon is de naam van een kunstheupen en -knieënwinkel in Hengeloo...

Normpje 14-11-18 | 17:39

Hihi.

Tapioca pudding 14-11-18 | 19:33 | 1

Zet Ham in een mindere auto en hij zal om overwinningen er uit te slepen ook harder knokken. Sterker nog ik denk dat hij moeite zal hebben er mee om te gaan.

survivorjm 14-11-18 | 20:18

100% gelijk. Max heeft zelf ook al aangegeven dat hij 110% van de auto moet vragen om tot een goed resultaat te komen.

Reageer