Autobahn

Nog meer gerechtigheid: ook trouwstoet in Dordrecht op de bon

Dit weekend pakte niet alleen de Politie Den Haag een patsende trouwstoet aan, ook in Dordrecht was het raak. Veel mensen ergerden zich kapot en belden 112 om melding van de stoet te maken, waarop de politie ingreep.

Hulde voor de politie, eindelijk worden de verschrikkelijk irritante trouwstoeten aangepakt. Niemand misgunt iemand een feestje op de 'mooiste dag van het leven' (kuch), maar dat vieren doe je maar lekker thuis/aan de bar/in een kerk/-moskee/-sjoel. Toeterend, rode verkeerslichten negerend, spookrijdend en alle regels aan je laarslappend is niet de bedoeling.

In Dordrecht greep de politie in bij een patserstoet die bovenstaande irritaties opwekte bij veel Drechtstedelingen. De hele stoet werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Uiteraard kon het tuig in de wagens de actie niet waarderen en de dienders werden uitgemaakt voor misgunners. Dat de agenten gewoon hun werk deden ging er uiteraard niet in bij het gepeupel.

Uiteindelijk konden de bruid en bruidegom de gemoederen van hun gasten tot bedaren brengen, waardoor de stoet er met slechts een waarschuwing af kwam (over misgunners gesproken). Het ging blijkbaar even goed, maar een van de gasten moest toch nog even de regels overtreden, waardoor hij niet alleen voor die overtreding, maar ook voor de eerder geconstateerde handelingen boetes ving. De bofkont krijgt binnenkort voor vele honderden euro's witpaarse enveloppen uit Leeuwarden.

Social

De burgemeester van Dordrecht dank zijn agenten op de twitter voor hun kordate optreden, want veel mensen zijn de trouwaso's inmiddels wel zat. Het groeiende probleem staat steeds hoger op de politieke agenda, gisteren schreef de fractievoorzitter van Rotterdams grootste partij, Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam, een ingezonden stuk in De Telegraaf waarbij hij de stoeten op de korrel nam. Ook hij gunt iedereen zijn feestje, maar niet met auto's op de weg.

Social

Reacties

stijnnn 14-11-18 | 12:57

Hier nog een klap na, klaplopers. Jullie zijn niets met je gehuurde pauperauto's.
Iedereen vind jullie een stuk stront.

Applefanboy69 14-11-18 | 13:31

Ik zie zo'n trouwstoet in Rotterdam geregeld rijden, allemaal gehuurde auto's of Duitse import met 200k op de teller. 9 van de 10 keer zijn het super trieste bedoelingen om ons met die zandbakcultuur nog een beetje extra te onderdrukken.

Verkantekeert 14-11-18 | 14:48

Stoere taal. Echter een factuur sturen is 1 maar hem betaald krijgen is 2.
Dachten jullie nu echt dat de centjes overgemaakt gaan worden?

Verkantekeert 14-11-18 | 14:49 | 3

De waarde van een pand op de grachtengordel geparkeerd voor de Mc.
Hahahahahahaha

The Ugly 14-11-18 | 17:32

Check nog ff wat een grachtenpand kost.

noksiejus 14-11-18 | 20:54

Met al die auto's bij elkaar heb je net een studiootje van 20 meter zo'n beetje.

Techtalent 14-11-18 | 20:55

De waarde van een parkeerplek aan de grachtengordel zou wel kunnen..

Gazzerop 14-11-18 | 18:14

Instant-hekel aan al die bakken waar dit volk in rijdt.
Die taxi-"grap" bij het zien van een dikke benz kan de prullenbak in.
Turkse trouwstoetboeker gaat het helemaal worden.
En nee, dan ben je niet stoer..

Reageer