Autobahn

VIDEO. Dit is waarom Red Bull miljoenen uitgeeft aan F1-team

Een Formule 1-team runnen kost miljoenen euro's per jaar, en dat geld gaat echt niet alleen naar de coureurs. Achter de schermen gebeurt er meer dan je denkt. Iets dat deze video van de neus van een RB14 pijnlijk duidelijk maakt. Riep daar iemand overkill?

Reacties

Wijze uit het Oosten 13-11-18 | 19:46

Laat Yasser Ferras deze video maar niet zien.
Gaat 'ie mekkeren hoeveel vliegbewegingen dit kost.

ScumbaggusMaximus 13-11-18 | 20:39

Opvolger van Life Of A Bolt: www.youtube.com/watch?v=iptAkpqjtMQ

Joffri 13-11-18 | 20:43

Dit is een onderdeel van de reden waarom het zoveel kost. De reden waarom ze het uitgeven zit puur in de marketingwaarde en natuurlijk de bragging-rights van Dietrich Mateschitz.

Gerf 13-11-18 | 21:04 | 2

Het kan niet anders dan dat Max een belangrijke reden was voor Ricciardo om weg te gaan. Het lijkt er echt op dat Red Bull helemaal voor Max gaat om het wereldkampioenschap en voor de branding.

TuurlijkNiet 14-11-18 | 00:06

Ricciardo heeft gewoon te lang gewacht met het verlengen van zijn contract. Verstappen deed het direct aan het begin van het seizoen. Ging niet eerst praten met Mercedes of Ferrari, bleef niet afwachten of men in 2019 een Renault of Honda motor zouden gaan gebruiken. Vroeg gewoon direct (waarschijnlijk na advies van pa en Raymond) waar hij zijn nieuwe contract kon tekenen. Daarmee geef je als coureur aan dat je vertrouwen in het team hebt..

Bij Ricciardo vielen steeds meer opties af. Eerst deden zowel Vettel en Hamilton hun contract verlengen. Daarna Bottas. Dit betekend minder opties voor Ricciardo, dus minder goed contract. Het tweede stoeltje van Ferrari bleef lang open. Raikkonen deed wel verlengen, maar deed alsnog later in het seizoen stoeltje wisselen met LeClerc.. En toen bleven Red Bull , Renault en McLaren als teams over. Ondertussen werd Honda als motor leverancier voor 2019 bekend gemaakt.. Renault ruikten ineens mogelijkheden want 'ineens' was Ricciardo voor hun betaalbaar omdat zijn opties nog maar beperkt waren..

Maar het blijft jammer dat dit leuke duo uit elkaar gaat.. Ricciardo is een goede coureur en dat zorgde ervoor dat Max zich moest blijven ontwikkelen. Maar ook andersom. Ik hoop dat Gasly de schoenen van Ricciardo kan vullen..

andretti5353 14-11-18 | 09:10

Naar het schijnt heeft Renault aan Ricciardo een enorm bedrag beloofd en is er van een koopje dus geen sprake. Deze kans op een trap in de ballen van Red Bull was te mooi om te laten schieten

Tsux 14-11-18 | 05:47

Hoe wordt zo'n neus / voorvleugel in eerste instantie gemaakt? Als ik dit filmpje zie, dan zijn er zo ontzettend veel mensen / stappen / middelen nodig om dit onderdeel op te lappen, dat ik me afvraag of het niet goedkoper is om gewoon een nieuwe te laten komen.

SlimmeBelg 14-11-18 | 06:57

Jammer, Jos Verstappen had in het 2e stoeltje zo nog meegedaan om het wk.

satoer 14-11-18 | 13:30

Zo zeg, had niet verwacht dat ze zulke onderdelen reviseren. Had eigenlijk verwacht dat ze zo op de schroothoop gaan bij een beschadiging. Of voor veel geld geveild worden. Ik denk dat er aardig wat verzamelaars zijn die meer dan de productiekosten willen betalen voor een gebroken neus uit een spectaculaire crash. Aan de andere kant wil je je geheimen natuurlijk niet al te makkelijk laten belanden bij de concurrent.

Reageer