Autobahn

'Michael Schumacher is doorzetter en geeft niet op'

De vijfde verjaardag van het verschrikkelijke skiongeval van Michael Schumacher is in aantocht en nog steeds komt er weinig nieuws van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1. Nu echter horen we van echtgenote Corinna een korte update.

Dankzij componist Sascha Herchenbach uit Duitsland weten we een klein beetje meer over de toestand van Michael Schumacher. De singer/songwriter schreef en zong het nummer 'Born to Fight' en moest daarbij aan de coureur denken, daarom stuurde hij een exemplaar van de CD naar de familie op.

Blijkbaar raakte hij met zijn muziek een gevoelige snaar bij Corinna Schumacher, want -tegen alle protocollen van manager Sabine Kehm in- schreef ze een brief aan Herchenbach. Frau Schumacher bedankt de componist voor het sturen van de muziek en zegt: "We weten allemaal dat Michael een vechter is en niet opgeeft."

De componist was overdonderd en trok meteen aan alle PR-bellen dat hij nieuwe info heeft over Michael. Dat blijkt een beetje tegen te vallen, we hadden gehoopt op een duidelijker teken van leven van Schumi. Toch is elk signaal dat Michael nog niet heeft opgegeven hoopgevend. 

Reacties

Wijze uit het Oosten 13-11-18 | 19:52

Ik hoop voor de familie dat ze nog quality time met hem door kunnen brengen.
Held.

newray 13-11-18 | 20:25

heeft iemand ook een echte update hoe met hem gaat ? .

Johnny66 13-11-18 | 20:38

Zorgelijk hoor , hij had zo'n prachtig leven . De tijd is bepaald in zijn nadeel .

The_Master_Bear 13-11-18 | 21:44 | 1

De man is een kasplantje geworden en zijn familie kan de realiteit niet onder ogen zien.
Heel sneu voor ze. Voor hun had Schumi zijn hoofd beter iets harder gestoten.

The Ugly 14-11-18 | 10:42

Zolang iemand leeft heb je hoop, lijkt me normaal. Het is overigens best mogelijk dat hij bij bewustzijn is en bijvoorbeeld kan communiceren met zijn ogen. We weten het niet.

Wedstrijdkrokodil 13-11-18 | 22:02 | 4

Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. Stop met vissen naar informatie. Dat is ongepast.

Mijn2centen 14-11-18 | 00:26

Dit is niet ongepast, wat ongepast is is het feit dat de familie zo stil blijft over z'n toestand. Het is een ontzettende vervelende situatie en je wenst het niemand toe maar het is nu al 5 jaar geleden dat hij het ongeluk heeft gehad. Het zou mij persoonlijk aan m'n reet roesten hoe het met die gast gaat maar hij heeft duizenden zo niet, tienduizenden fans over de hele wereld. Dan kan je na 5 jaar toch op z'n minst iets loslaten over z'n situatie.

The_Master_Bear verwoord het wat dat betreft goed.

Tsux 14-11-18 | 05:42

Ik snap die radiostilte ook niet zo goed. Natuurlijk snap ik dat het pijnlijk / emotioneel dossier is en zoveel mogelijk privé gehouden moet worden.

Maar doe dan gewoon een éénmalig persbericht de deur uit voor zijn fans. Hoeft geen medisch rapport of epos te zijn, gewoon een kleine statement over wat hij globaal wel of niet kan en wat de perspectieven zijn. Als afsluiting dat je in alle rust wilt revalideren en dat je over 12 maanden een update geeft.

Dan weten die duizenden fans ook een beetje wat er aan de hand is en heb je niet de pers die eindeloos blijft speculeren over de situatie.

Wedstrijdkrokodil 14-11-18 | 10:17

De reden voor de stilte lijkt me duidelijk. Als je daar geen conclusie uit kunt trekken is dat je eigen probleem. De familie is jullie helemaal niets verschuldigd. Dat zijn privézaken waar buitenstaanders simpelweg geen ene mallemoer mee te maken hebben. Het is zeer onbeschoft wat jullie doen. Uiteraard werkt de familie daar niet aan mee. Er komt pas informatie naar buiten wanneer zij daartoe besluiten. Niet eerder en misschien wel nooit. Dat heb je te respecteren.

Tsux 14-11-18 | 10:59

Natuurlijk is wat ze naar buiten brengen uiteraard hun eigen keuze. Ze zijn zeker niets verschuldigd aan iemand. Begrijp me niet vekeerd.

Ik begrijp het alleen niet, omdat het mij makkelijker lijkt voor de familie als ze wel een bericht naar buiten brengen. Nu is er zoveel ruis, zoveel speculatie, zoveel "jacht" op een nieuwtje. Zoals nu dus een reactie van mevrouw Schumacher GROOT nieuws is en alle aandacht weer oplaait. En nu Schumacher Junior ook hoge ogen in de racewereld gooit blijft die aandacht er omheen zweven.

Een voorbeeld waar het anders gaat is bij Abdelhak Nouri, de jonge Ajax speler die een ernstige hersenbeschadiging opliep door een hartaanval. Daar heeft de familie gedeeld hoe het met hem gaat. Hun doel: meer duidelijkheid creëren en daarna meer rust krijgen van de media en van de mensen op straat.
In geval van zo'n enorm populair en bekend publiek persoon, lijkt mij die keuze mij logischer. Maar soit, iedereen uiteraard zijn eigen mening. Hun leven, hun keuze!

Alle informatievoorziening daargelaten zijn we het er natuurlijk allemaal over eens dat het een diep trieste situatie is.

Reageer