Autobahn

Google start volgende maand met autonome taxidienst

Hoewel de wereld nog totaal niet klaar voor volledig autonome voertuigen is, laat Google die kennis naast zich liggen en lanceert het volgende maand een taxidienst bestaande uit alleen maar zelfrijdende auto's

Google is al jaren bezig met het ontwikkelen van autonome voertuigen en doet dit onder de naam Waymo. Maar waar de onderneming tot nu toe alleen maar bezig was met proefritjes, gaat het vanaf volgende maand taxi's inzetten waar u ook in kunt stappen voor een ritje zonder bestuurder. Tenminste, als we de bronnen van persbureau Bloomberg mogen geloven.

Veel is er dan ook nog niet bekend over de taxidienst die vermoedelijk een eigen naam zal krijgen. Het lijkt erop dat het eerst kleinschalig ingezet gaat worden in een gebied waar Waymo bekend mee is. Nu wordt de stad Phoenix aangehaald. Ook worden de eerste klanten geselecteerd uit een bestaande groep die bekend is met de autonome voertuigen van het bedrijf. 

First!

Verschillende experts laten aan Bloomberg weten dat ze het gevoel hebben dat de service vooral wordt opgestart om maar als eerste op de markt te zijn. De waarde van de ride hailing service wordt daardoor gelijk ingeschat op een niet misselijke tachtig miljard dollar. Daar is de waarde van de gebruikte technologie niet eens in meegenomen. Die zou nog eens 96 miljard dollar waard zijn.

Aanvankelijk zal de auto, een Chrysler Pacifica plug-in hybride, ingezet worden met een chauffeur achter het stuur die nog kan ingrijpen als de software het nog niet helemaal snapt. De klanten kunnen de auto met een app oproepen en hoeven maar een fractie van normale taxi-kosten te betalen. 

Reacties

Espro 15-11-18 | 08:43

Kan niet wachten op autonoom rijden en de services daaromheen. Dat wordt echt een hele grote gamechanger.

Leukautootje 15-11-18 | 09:42 | 2

Het schijnt een enorm irritant ding te zijn op de weg, heel traag, heel twijfelachtig, kan niet invoegen, creëert enorm veel files e.d. maar voor de gebruiker is het ongetwijfeld goedkoop inderdaad. Het is dan ook niet verbazend dat het apparaat continu ongelukken heeft waarvan het dan doodleuk die ander kan beschuldigen omdat het onverwacht een noodstop maakt of zegt "ja, ik stond toch stil!?". Ik kan niet wachten tot er echt iets serieus komt dat een beetje normaal kan rijden in plaats van dit ding.

https://www.youtube.com/watch?v=p3lwCJHyujY

https://www.youtube.com/watch?v=1Jf1ZM-ho4o

Steed 15-11-18 | 10:03

Kinderziektes. Over 20 jaar is zelfrijdend de norm

Leukautootje 15-11-18 | 10:16

Oh mee eens, maar het heeft momenteel wel erg veel kinderziektes. Op dit moment is het gewoon een gevaar op de weg, een traag, file veroorzakend ding. Wel heb ook ik er vertrouwen in dat op termijn autopilot veiliger rijdt dan sommige automobilisten, voorlopig echter zit ik liever zelf achter het stuur, ik heb nog nooit een ongeluk gehad, zelfs niet van een ander zijn schuld op dit moment.

TonnieP 15-11-18 | 12:05

Dat eerste filmpje: sowieso al vrij oud van een model wat niet op die manier gebruikt gaat worden, daarnaast, er staat ook wel eens een normale auto met problemen midden op een kruising... dat zegt niet heel veel natuurlijk.

Het 2e filmpje als ik mij focus op de Waymo auto's (de rest haalt bij lange na nog niet dat niveau) drie kwart van de situaties gebeurt niets, is het voornamelijk een een constatering dat ze rondrijden), ook een aantal replay's dat een auto de weg op draait een rijbaan op, er gebeurt helemaal niets, een aantal is de dashcam filmer zelf verantwoordelijk voor gekkigheid (auto geeft met zijn lichten aan iets bijzonders te doen en hij haalt hem even snel in), vind het filmpje een beetje een storm in een glas water en echt hele grote problemen vind ik er niet in zitten eigenlijk.

Tuurlijk is het nog een test en volop in ontwikkeling, dat is de nieuwe dienst ook (gezien er nog steeds een driver bij zit) maar hoe meer data hoe sneller die ontwikkeling gaat.

Tisnietanders 15-11-18 | 12:47

Uiteindelijk denk ik dat het wegennet eerst geschikt gemaakt moet worden. Verder gestandaardiseerd zodat alle auto's overal precies weten wat de bedoeling is. Beter communicerend, zodat een elektrische auto via een IR of RF of ander signaal bijvoorbeeld weet dat een stoplicht rood, oranje of groen is en dan ook nog weet welk stoplicht op welke kruising dat is.
Uiteindelijk zal dit in de grote steden beginnen en later pas uitrollen over het platteland. Zodat je binnen afzienbare tijd in Amsterdam een zelfstandige taxi kunt bestellen, maar het nog jaren zal duren voordat je een ritje Easterein - Lutjebroek naadloos voor elkaar krijgt.

Reageer