Autobahn

Justitie: Bijlzwaaiende aanrijder pleegt doodslag in Rotterdam

De 45-jarige Rotterdammer die in juli een, net voor zijn middelbare school geslaagde, scholier doodreed en hem aan zijn lot overliet wordt vervolgd voor doodslag. De randdebiel reed de hele avond al als een bezetene door de stad en moet worden opgesloten.

Op 31 juli dit jaar reed een volstrekte weggooier met zijn auto de Rotterdammer Ahmed Bouamar aan op een zebrapad. Ahmed had net een paar weken eerder zijn eindexamen behaald en zou ongetwijfeld gaan studeren, maar zo ver kwam het niet. Hij overleed enkele dagen na het ongeval in het ziekenhuis. Van de dader ontbrak toen nog elk spoor, hij was na de aanrijding gewoon doorgereden alsof er niets gebeurde. Pas twee dagen later meldde hij zich bij de politie.

Rechter

De dader verscheen vandaag voor de rechter, waar bleek dat hij volstrekt doorgedraaid was op die maandagavond. Elders in de stad bedreigde hij andere automobilisten. Hij stond met zijn wagen stil naast een andere auto en gaf belachelijk veel gas terwijl hij zwaaide met een hakbijl. Met die bijl sloeg hij vervolgens zijn eigen portierraam in.

Niet lang nadat hij bij dat kruispunt wegscheurde ging het aan de andere kant van de stad gruwelijk mis bij die zebra, waar hij Ahmed schepte. De officier van justitie beschuldigt de man van het bewust neerrijden van de voetganger en eist daarom een veroordeling voor doodslag. De maximale straf die hij daarvoor kan krijgen is vijftien jaar gevangenis.

Reacties

B*tchmeister 13-11-18 | 15:20

Man met bijl rijdt man opzettelijk dood. Terrorisme of verward incident?

Vragen, vragen.

Tychikus 13-11-18 | 16:27

Wat is de achtergrond van deze chauffeur? Nederlander van Nederlandse afkomst, Oostblokker of Noord-Afrikaan?

TuurlijkNiet 13-11-18 | 16:33

Nederlandse afkomt, want anders had het in het nieuws bericht gestaan..

B*tchmeister 13-11-18 | 17:12

TuurlijkNiet 13-11-18 | 16:33
Ik hoop dat je 'niet-Nederlandse afkomst' bedoelt.

Als het een Nederlander is, wordt het vermeld. Is het een medelander, dan wordt het verborgen gehouden.

bisbisbis 13-11-18 | 19:55

De vraag stellen is hem beantwoorden.

Patty D. 15-11-18 | 10:07

Taakstraf van 120 uur...

Reageer