Autobahn

Patsercontrole in Rotterdam levert tientallen auto's op

Geld, drugs en auto's zijn vanmorgen in beslag genomen bij een grote actie tegen 'ondermijning' in Rotterdam. Politie, Belastingdienst en Douane werkten samen om aan te tonen dat misdaad niet loont.

De inkomens in Rotterdam-Zuid behoren tot de laagste van Nederland, maar toch rijden er geregeld (te) dure wagens in de omgeving rond. Volgens de politie is het ook opvallend dat er dertien juweliers in dezelfde straat kunnen zitten en dat er nogal wat mensen rondlopen in extreem dure kleding. Er wordt nogal wat gepatst dus, dat vroeg om een controle.

In een paar uur tijd wist de politie beslag te leggen op tientallen auto's waar iets niet mee klopte. Ofwel de papieren waren niet in orde, of de bestuurder kon niet uitleggen waarmee de auto betaald werd en uiteraard stond er het nodige aan boetes en belasting open.

Naast de auto's haalden de agenten ook duizenden euro's cash geld op bij de aangehouden personen. Voor de criminelen uiteraard een ingecalculeerd risico, maar het is vast niet fijn om stapels geld kwijt te raken.

Update 17:10
Het eindresultaat van de controle is zes aangehouden mensen, €104.000 aan boetes uitgeschreven en vijfentwintig auto's in beslag genomen. De Belastingdienst inde €63.000 en er werd in verschillende auto's vondsten aan cash en (soft)drugs gedaan.

Social

Reacties

olakase 09-11-18 | 17:27 | 2

Ik snap de hosanna, maar toch voelt het niet lekker dat de politie je staande kan houden obv je kleding en of auto.

Acces39 09-11-18 | 19:03

Weet je wat niet lekker voelt? Dat een licht getint pikkie van 21 jaar in een 1,5 jaar oude M6 naast je staat bij het stoplicht. Aanpakken die zooi! Mij mogen ze ook aanhouden met een normale auto op een zaterdagnacht omdat de kans aanwezig zou kunnen zijn dat ik gedronken zou hebben..

N3uk33nd 10-11-18 | 01:07

@Acces39
Probleem is, die fin in de M6 is niet aan te pakken. Want auto is geleend of gehuurd, dat hebben ze intussen al helemaal juridisch helemaal afgedekt.

bovenste_plank 09-11-18 | 20:02 | 1

Die rechtsgestuurde audi A4 doet 2 ruggen. Poe poe.. flinke vangst hoor.

WanKwats 11-11-18 | 12:04

En die klojo die er mee rond reed moet opeens lopen. Ff laten merken dat hij niet boven de wet staat. Dat is vooral het belangrijkste van deze acties.

Sonja27 09-11-18 | 20:16 | 1

Er is al eerder bepaald dat politie bezit pas mag bestikkeren na een werkelijke veroordeling.
In Amsterdam hadden ze dat al eens onterecht gedaan op vastgoed...
Heb je vrijspraak - maar toch een eeuwige reputatieschade.
Oftwel, politie houdt zich weer 'ns niet aan de wet: doe s.v.p. gewoon handhaven i.p.v. voor rechter spelen.

Johnny66 10-11-18 | 09:48

goed , dan maar geen bestikkering en alleen inbeslagname . Reputatieschade in de onderwereld , het is wat . Ze lachen erom hoor.

Reageer