Autobahn

Lewis Hamilton: 'Ik laat Bottas niet winnen als dank voor Sotsji'

Lewis Hamilton maakt er geen geheim van dat hij erg blij is met Valtteri Bottas als teamgenoot. Maar hem een ook keer laten winnen gaat hem wel te ver. "Dat kan hij zelf ook wel."

Als teamlid moet je soms wat geven en wat nemen om het team vooruit te brengen. In het geval van het Mercedes Formule 1-team is dat minder het geval. Daar mag Lewis Hamilton vooral nemen en moet Valtteri Bottas alleen geven. Zelfs nu de druk van de ketel is, en Hamilton zijn teamgenoot ook een keer naar de winst kan leiden, geeft de coureur niks terug. 

"If I’m in the position – it’s not something I’ve asked Valtteri if he’d want that – but I don’t think he’s going to want that. He’s going to want to win it in his own way. So I don’t know if I’ll be doing him any favours in the sense of giving him a win," antwoord Lewis op de vraag of hij Valtteri eens wil laten winnen als bedankje voor het offer dat hij bracht in Sotsji.

Tijdens de Grand Prix kon Lewis alleen winnen omdat Bottas hem erlangs liet. De teamkeuze was logisch aangezien Hamilton kans had om het kampioenschap naar zich toe te trekken en het gat tussen hem en Vettel nog verder te vergroten. Bottas stond toen al minder goed in het algemeen klassement. Na afloop van de Russische race vertelde een blije Hamilton nog dat hij het geen probleem vond om Bottas een keer te laten winnen als bedankje voor zijn winst die race. Nu lijkt het andersom, maar waarschijnlijk dekt Mercedes zich vast in en doen Hamilton en Bottas tijdens de race alsof ze heel erg hun best doen en laat Hamilton hem alsnog voorbij (als de situatie zich voordoet).

Reacties

Harry Turtle 09-11-18 | 09:15

Wordt ook lastig, dan moet Bottas ook nog Vettel, Kimi en Max voorblijven.

mambo43 10-11-18 | 05:35

Engels is niet echt jullie sterkste kant als ik de titel van de topic lees.

Nergens zegt Lewis dat hij Bottas niet wil laten winnen. Hij geeft aan dat hij van mening is dat Bottas niet blij zal zijn wanneer Lewis hem, met opzet, laat winnen. Bottas zal het op zijn eigen manier willen winnen. Lewis geeft ook aan dat hij Bottas niet heeft gevraagd of hij hem moet laten winnen.
M.a.w. hij respecteert Bottas en gunt het Bottas als hij wint, maar hij snapt ook dat Bottas het niet op prijs zal stellen wanneer Lewis hem met opzet laat winnen.

Volgende keer wat meer tijd besteden aan de vertaling, want daar schort wel wat aan.

Reageer