Autobahn

Tesla-meneer wil telefoneren in Tesla, staat vandaag voor rechter

Een voorvechter van het evangelie van Tesla moet zich vandaag voor de rechter verantwoorden voor volstrekt debiel gedrag. Hij kreeg twee boetes omdat hij met een telefoon in de hand in zijn elektrische tovermobiel reed. Ook met autopilot mag dat niet.

Wat is het toch met semi-BN'ers en regels? Het lijkt erop dat de C-lijsters zich verheven voelen boven de rest van de mensen. Gisteren was het Dave Roelvink die serieus stelde dat hij beter kan dan anderen, omdat "Ik denk dat ik ook meer aan kan qua alcohol dan een andere jongen met mijn postuur". Echt. Dat de rechter dit soort nonsens niet gebruikt om een gigantische multiplier op een straf los te laten is een raadsel.

Gelukkig laat ook E-lijst BN'er @VincentE (wie?) ons vandaag niet in de steek qua bizarre overwegingen. Deze 'trendwatcher' en Tesla-afficionado heeft boetes opgelopen in zijn gevleugeldeurde automobiel. Volgens Vincent kan hij namelijk wel met zijn telefoon spelen in de auto, want hij is special.

Onze trendwatcher kreeg in oktober vorig jaar tweemaal een boete voor hetzelfde vergrijp: 'tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden'. Volgens de trendwatchert kan dat in een Tesla omdat de auto is uitgerust met AutoPilot-software, waardoor hij alleen maar toezicht hoeft te houden. Nou breekt onze klomp. Is hij net zo'n kansloze randdebiel als Dave R? Vincent E. meent dat de wetgeving in Nederland achterhaald is omdat zijn auto zelf kan sturen en hij derhalve alleen toezicht hoeft te houden. Dat kan allemaal wel wezen, maar als je je telefoon gebruikt (beethoudt) ben je geen toezicht aan het houden. Ziet u het al voor u dat een toezichthouder bij een examen op de telefoon kijkt tijdens het werk? Dan kijken studenten massaal bij elkaar af. Een piloot van een vliegtuig kijkt ook naar hoe zijn vliegtuig zichzelf aan het besturen is, maar doet dat niet met een telefoon in de hand.

Om dat punt nog wat te onderstrepen haalde het OM een citaat van Vincents spirituele leider Elon Musk aan, daarin stelt zijne elektrischheid dat bestuurders tijdens het rijden op AutoPilot onoplettend kunnen worden. E moet niet zeuren, de boetes betalen en voortaan gewoon beide handen aan het stuur houden. Het is althans te hopen dat de rechter op 22 november in zijn uitspraak de boetes in stand houdt.

Hieronder Vincents pleidooi:

Social

Reacties

Johnny66 08-11-18 | 16:19 | 2

Heb hem al getwitterd , natuurlijk geen antwoord . Als BN''er doe je dat niet . Heb hem verteld , hij geilt nogal op de naam Autopilot , dat dat laatste niet bestaat . Geen privileges voor hem danwel het wetboek eens gaan lezen . . Wellicht ook eens belasting gaan betalen . Kost ons nu € 700.000.000 per jaar en stijgende. De sekte brengt wat teweeg . Veel privileges in ieder geval.

bitflip 08-11-18 | 20:49

Over privileges gesproken, waarom is er nog geen overslag systeem waarbij rijders van fossiele brandstof voertuigen 10 tot 15% extra ziektekosten premie betalen, en de rest van het land hetzelfde percentage minder?

Eenzelfde regeling ook graag in de energierekening verwerken.

Gaan we daarna nog eens om de tafel zitten over de extra kosten voor gevelonderhoud en dijkverzwaring/ophoging enzo.

Per 2019 lijkt me praktisch, immers, er zijn dan meerdere aanbieders van betaalbare & nuttige EV's.

Johnny66 09-11-18 | 09:32

nou bitflip , nergens aan meebetalen want fossiele rijders wel doen , ook geen accijnzen dus maar wel privileges ( denk aan de gevraagde borden van 200 euris pers stuk ) en geen aantoonbare milieuvoordelen inzoverre de auto iets met het milieu van doen heeft . ps. jij rijdt geen Tesla omwille van het milieu , dat weet ik zeker.

Reagurend_Nijlpaard 08-11-18 | 16:51

Dus als "bewijs" zit hij dus met z'n telefoon te kutten, met EN zonder autopilot. Dan heb je dus echt een bord voor de kop.

027 08-11-18 | 17:00

Heeft zo'n Tesla geen carplay oid

Johnny66 08-11-18 | 17:29 | 3

Maar er is licht aan de horizon . Vanaf 2021 is de bijtelling total 22 procent . De MRB vrijstelling is nog tot 2021 van toepassing , idem voor de BPM .

voldemort 08-11-18 | 18:24

Moeten ze dan de volle mep MRB betalen? Dat is nogal wat met 2100 kg.

voldemort 08-11-18 | 18:27

Oh, de X is 2400 kg.

Johnny66 08-11-18 | 19:34

Zou wel redelijk zijn , de volle mep .

Haram_Kafir_4ever 08-11-18 | 17:47 | 2

Wat voor nut heeft zo'n zelf rijdende auto dan als je niks anders mag dan naar t stuur kijken omdat je "toezicht" moet houden?
Lekker saai, ik stuur zelf wel.

KapiteinKlein 08-11-18 | 17:52

Zo'n zelfrijdende auto heeft ook absoluut nog geen nut. Leuke gimmick, meer niet. Pas als de technologie zodanig is ontwikkeld dat de auto zelfstandig kan rijden zonder ongelukken, dan wordt de zelfrijdende auto pas leuk.

Johnny66 09-11-18 | 10:10

Zelfrijdende auto''s bestaan niet .

zurekomkommer 08-11-18 | 20:55

Het is nogal makkelijk; het mag niet, je doet het wel, je wordt betrapt, je moet dokken, je bent een domme lul of moet gewoon niet zeiken dat je bewust het risico nam en gewoon bent gepakt.
Je mag moet ook zelf op blijven letten om in te kunnen grijpen etc.
Als je auto officiëel zelf mag rijden en dat doet en je dan mag bellen en je krijgt er toch een boete voor, dan heb je een punt, maar die zaak win je dan ook gewoon. Deze niet.
Domme lul.

pietvanvliet 09-11-18 | 01:15

De zoveelste 'kijk naar mij, ik ben bijzonder' sneeuwvlok.

Niet te moeilijk over doen: veroordelen en een bonus EMG geven wegens gerechtvaardigde vrees voor recidive. Next!

Leukautootje 10-11-18 | 13:35

De autopilot of hoe het ook heet is nog helemaal niet geschikt om zelfstandig te laten werken, ze rijden zelfs tegen stilstaande objecten op. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat er een Tesla voluit op een stilstaande brandweerauto of iets dergelijks aan knalt.

Kort samengevat, levensgevaarlijk om op je mobiel te blijven spelen dus en ben je het daar niet mee eens, dan zou je je rijbewijs in moeten leveren.

Reageer