Autobahn

Kymco verrast met SuperNEX, een elektrische supersport

De beste onthullingen zijn die die als een duveltje uit een doosje komen, en niet drie jaar voorgemasseerd worden. Brommerfabrikant Kymco snapt dit, en presenteert heel verrassend een e-superbike op de grootste motorbeurs ter wereld.

Op de EICMA, die op dit moment in Milaan gaande is, pakt Kymco de spotlights met de SuperNEX: een volledig elektrische motor met zes versnellingen, launch- en traction control. Het ding doet 0-100 km/u in 2,9s, en 0-250 km/u in 10,9 s. Daarnaast heeft de SuperNEX een Active Acoustic Motor. Dit is in wezen een versterker van het geluid van de elektrische motor, maar dan met aan te passen pitch en intensiteit. Kymco: 

“The sound communicates the rpm level and the load condition of the motor. It constantly gives the rider situation awareness, so riders can determine their timing for shifting the gear and applying the throttle. And, with the rpm rising and the speed climbing, riders hear the surge of the sound one crescendo after another. It is one of the most intense sources of thrill for the sportbike riders.”

Er zijn vier rijmodi voorhanden, oplopend van rustig tot race: Poised, Assertive, Bold, en Extreme. Veel meer vertellen de Taiwanezen niet over hun prototype, maar het ziet er goed uit. Hieronder een promofilmpje, dat gezien de hoeveelheid CGI door Kurt Wimmer geregisseerd lijkt te zijn.

Reacties

voldemort 08-11-18 | 18:21

Als dat gejank ook uit kan wordt het nog wel wat. Beter dan de raceplee's die je normaal van ze ziet.

CamaroHans 08-11-18 | 20:21

Dat ie versnellingen heeft is wel grappig, volgens Kymco is het schakelen op een motorfiets namelijk een essentieel onderdeel van de beleving en kun je het toerental en de actieradius veel beter monitoren met een versnellingsbak.
Kymco is een grote firma maar het ontwikkelen van een echt sturende supersport is best knap, even afwachten wat ze er van kunnen maken. Het gewicht is natuurlijk wel belangrijk, meer dan bij een auto.
Zo te zien aan de Brembo's aan de voorkant wordt het geen goedkope als ze hem zo gaan produceren.

Rechts Tuig 09-11-18 | 21:42

Als oud-motorcoureur en liefhebber van elektrische auto's moet ik zeggen: wat een geweldig belachelijk idee om versnellingen en geluidjes in een elektrische motorfiets te stoppen. Nergens voor nodig, een elektrisch motorblok met 1 versnelling is sneller, comfortabeler en daarmee beter. Wil je geluid koop je een Ducati, geen gehandicapte stofzuiger.

Reageer