Lewis Hamilton: 'Max Verstappen rijdt niet agressiever dan Sebastian Vettel'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Het grootste punt van kritiek die Max Verstappen al vier jaar krijgt: 'Hij is te agressief op de baan'. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is het niet eens met deze claim. Volgens hem is Max hard maar fair.

In Amerika dit jaar hadden de twee natuurlijk een mooi 'gevecht'. Lewis probeerde Max in de lange doordraaier op COTA via de buitenkant in te halen, maar Verstappen liet zijn auto zo staan dat er geen kans was voor de Brit om er langs te komen.

Een paar maanden eerder probeerde Max diezelfde move bij Lewis in China, die mislukte op dezelfde wijze, maar Max ontving er erg veel kritiek voor. Hamilton op zijn beurt werd geprezen om zijn poging. De Nederlander merkte eerder dit jaar al op dat de media en de F1-fans kritischer keken naar hem dan naar anderen en Lewis neemt het nu voor hem op.

"De duels die Max en ik met elkaar hebben vechten we netjes uit. We hebben wederzijds respect voor elkaar", zo begon Lewis tegenover het Duitse Motorsport-Total. "Max doet niets bijzonders als hij verdedigt. Hij positioneert zijn auto exact dezelfde wijze als Sebastian ook bij mij zou doen. Max rijdt niet agressiever dan Vettel", is de Brit van mening.

Reacties