Autobahn

Dat kan sneller. 130 km/u op A1 en A2

Nu er genoeg asfalt bij is gekomen om de filedruk op de A1 en A2 te doen afnemen, wordt het tijd om daar ook echt door te rijden. De VVD pleit voor een snelheidsverhoging naar 130 km/u op beide trajecten.

Nu er overal extra asfalt bijgeplempt is, kunnen auto's op veel notoire filetrajecten eindelijk weer doorrijden. Of eigenlijk is van doorrijden nog niet echt sprake want de snelheid ligt er het grootste gedeelte van de dag niet hoger dan 100 km/u. Na het extra asfalt wordt het tijd om dat eens aan te pakken volgens VVD-Kamerlid Remco Dijkstra.

Dijkstra wil graag van verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen weten waarom die snelheid op de A1 tussen het Gooi en Amsterdam en op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam nog niet is opgehoogd. Hij is van mening dat de verbreding van de weg heeft opgeleverd wat het moest doen, maar dat het echte doorrijden nu echt mag beginnen. Zo ook voor de A2 waar de bermkassa's zo strak staan afgesteld dat er alleen 's avonds en 's nachts boven de 100 km/u gereden mag worden. "Waarom niet de hele dag?" stelt hij.

Investering

De uitspraken van de VVD'er komen op het moment dat de Tweede Kamer het heeft over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hierbij is veel aandacht voor files waardoor de VVD denkt dat vooral op dit punt geïnvesteerd moet worden. De PVV zit zelfs te denken aan een investering van één miljard voor zowel de wegen als het openbaar vervoer. Het geld hiervoor moet uit innovatiepotjes van bijvoorbeeld WBSO (subsidie voor werknemers die nieuwigheden als vliegende auto's ontwikkelen) komen. De CDA kwam met het idee om alle vrachtwagens hun eigen rijbaan te geven om zo de filedruk te verminderen.

Reacties

Drs. Kwakzalver 07-11-18 | 16:50

Vroeger zou ik dit zwaar supporten, maar nu ik dagelijks op de A4 130kmh mag rijden ben ik eigenlijk geen grote voorstander meer. Nederlands snelwegen hebben veel te veel op en afritten om de doorstroming goed te houden. 130 buiten de spits is dan wel weer een goed idee

TuurlijkNiet 07-11-18 | 20:29

En waarom wordt het geld van de wegenbelasting en verkeersboetes niet gebruikt hiervoor? Straks komt daar dan nog de vrachttaks bovenop.. Als weggebruiker betaal je dan nog steeds stevig, maar in elk geval komt het via een cirkel weer terug in de verbetering van de mobiliteit. Men kan dan ook investeren in het openbaar vervoer..

Misdaad boetes kan men gebruiken om het justitie/politie en defensie apparaat te betalen. Zit je zo weer aan die 2% NAVO norm.

Misschien ben ik wel gewoon te nuchter voor de politiek. Daar is men zeer goed om complexe constructies te bedenken..

magikeenklinkerhans 07-11-18 | 20:43

De gemeenteraad van Amersfoort gaat daarentegen juist pleiten voor een verlaging naar 100 km/h op de A1. De met deze taak belaste wethouder is ook van de VVD. Triest, toch? www.ad.nl/amersfoort/amersfoort-maxim...

Doctor Honoris Causa 07-11-18 | 22:44

Wat ik het allergraagst zou willen is dat je niet onder het rijden eerst allerlei rebussen (waar ben ik, hoe laat is het) hoeft op te lossen voordat je weet hoe hard je mag rijden. Op sommige stukken snelweg mag je altijd maar 100, op andere stukken mag je soms 100 en soms 130 afhankelijk van hoe laat het is, en weer andere stukken mag je altijd 130. Maak er gewoon overal één snelheid van, bij voorkeur 130.

fRiEtJeSaTe 07-11-18 | 23:30

Met 130 in 5 min. naar de volgende file racen. Kan niet wachten.

Reageer