Autobahn

Renault verbergt dédain voor Max Verstappen niet meer

Het einde van het Formule 1-seizoen nadert, en Renault is wel klaar met Red Bull in het algemeen en de Verstappens in het bijzonder. De Fransen doen geen moeite meer hun afkeer te verbergen, en geven Max Verstappen op hun website een veeg uit de pan.

Sinds de scheiding tussen Red Bull en Renault officieel is, hoeven de partijen geen moeite meer te doen om geen nare dingen over elkaar te zeggen. Een gelegenheid die gretig wordt aangegrepen door zowel Christian Horner als Cyril Abiteboul. Een beetje kinderachtig is het wel, maar kennelijk zijn de spanningen de afgelopen magere jaren erg hoog opgelopen.

Ook Max Verstappen houdt zich niet meer in, en kraakt zijn Renault-motor te kust en te keur af. Daniel Ricciardo zou in zekere mate hetzelfde hebben gedaan, als hij niet een vet contract bij Renault had getekend. Datzelfde Renault heeft echter weinig trek om voor Verstappens bokszak te spelen, en betaalt onze landgenoot met klinkende munt terug. In het gisteren gepubliceerde reisblog van Brazilië op de site van Renault Sport kunnen we het volgende lezen:

We moesten er eerlijk gezegd wel een beetje om gniffelen, maar aan de andere kant: professioneel is anders. Gelukkig zijn er nog maar twee races te rijden totdat Red Bull en Renault van elkaar verlost zijn. Kunnen we kijken of het met Honda beter gaat.

Reacties

Barkey 07-11-18 | 15:24

Vuile was buitenhangen; altijd 5 reedten.

two ball cane 07-11-18 | 15:32

Het gemiddelde waarbenjij.nu blog leest lekkerder weg dan dit gehakkel. En dan zo'n geforceerde sneer naar Max (en voetbal is blijkbaar ook niet leuk?).
Nee, goed geschreven is het niet. Maar zo ongepast en bot dat ik er ook om moest lachen.

Harry Turtle 07-11-18 | 16:03 | 1

20 miljoen, dat is ook ongeveer het aantal keer dat Renault belooft heeft met een competatieve upgrade te komen.

StevenQ 07-11-18 | 20:18

en ook het bedrag dat Red Bull betaalt voor die troep

Wijze uit het Oosten 07-11-18 | 16:50

Klasse, Renault, klasse...

Cen Bramer 07-11-18 | 19:46

Die Frambozen snappen het écht níét hè?!

Hoeveel betaalt RBR ook alweer voor het geleverde product?

Stel je voor dat je een Clio RS hebt gekocht met 3 jaar garantie voor, pak'm beet, €35.000. Elke week sta je bij de dealer met een motorisch probleem. Je wordt het zo zat, dat je op Facebook je hart lucht. En op Twitter en op Instagram. Ook bel je de krant en zeur je op het Renault Forum.

Als tegenreactie plaatst Renault een blogje met 'Cen Bramer moet niet zo zeuren over ons product' als onderwerp.

Ik denk niet dat ik Renault juridisch heel zou laten...

Hasj_en_Wietje 07-11-18 | 20:18

moaned about our terrible engines*
FIFY.

Sonja27 07-11-18 | 21:52

Ik denk dat Renault gewoon vaag is in dingen uitleggen of beschrijven, ondanks dat de Franse taal zich daar fantastisch voor leent (en daarom voertaal in de diplomatie was).
Hebben de gaststeden nu een gemeenschappelijke factor van 20 mlj. inwoners, of zijn het tesamen 20 mlj. inwoners?
Vaag.

Reageer