Autobahn

Dave Roelvink krijgt milde straf voor asociaal alcomobilisme

Vanmorgen verscheen Dave Roelvink voor de rechter om verantwoording af te leggen voor zijn dronkemansactie. Hij scheurde met een vaart van 180 km/u over de ring van Amsterdam, stopte en schold agenten uit voordat hij ingerekend werd. 

Vandaag om tien uur begon het feest. Dronken snelheidsduivel en C-lijster Dave Roelvink mocht op het matje komen om te vertellen waarom hij het nodig vond om met bijna 200 km/u dronken door Amsterdam te scheuren voordat hij in de Coentunnel staande werd gehouden door achtervolgende dienders en later verderop in de stad ingerekend. 

Roelvink probeerde zijn daden niet goed te praten, en vertelde vooral dat hij zelf allerlei dingen had ondernomen om dit aan te tonen. Zijn advocaat deed wel verwoede pogingen om Daves gedrag wat minder erg te laten lijken.

De Officier van Justitie toonde geen genade voor het berouw dat Roelvink tijdens de zitting toonde en behandelde hem 'als ieder ander'. De OvJ eiste 1750 euro geldboete, een taakstraf van 40 uur voor rijden onder invloed, en een rij-ontzegging voor in totaal een jaar. Dit telt bovenop het rijbewijs dat direct na aanhouding van Roelvink werd ingevorderd en de verplichte cursus die hij moet volgen. Zijn roze papiertje/pasje heeft hij ondanks verwoede pogingen nog niet teruggekregen.

Ondanks de milde eis, komt ringracer Roelvink er nog milder vanaf. De straf werd onmiddellijk bekendgemaakt en komt uit op vrijwel hetzelfde als wat de OvJ eiste, maar met als enige verschil dat de rijontzegging maar een half jaar duurt in plaats van een volledig jaar. Helaas ontzegde de rechter hem niet de toegang tot televisiestudio's, we zijn nog niet van hem af.

Social
Social
Social

Reacties

Bali Lovert 07-11-18 | 12:51

Mooi man 1750, voelt ie echt ook als ‘ieder ander’ half jaartje chauffeur huren, net als ‘ieder ander’ . En misschien een leuk tv item van zn foptaakstraf zodat alle boetes en chauffeurkosten er weer ruim uit zijn... Heel goed gedaan rechter! Hij voelt deze straf echt als ieder andere (miljonair)

prutser83 07-11-18 | 13:15

Valt me een beetje tegen voor die snelheid icm alcohol, en dan is het ook nog een recidivegevalletje. Maar het CBR kan hem het leven nog altijd redelijk zuur maken... (flitsservice forum staat vol met dergelijke verhalen)
"Oh meneer Roelvink, alweer niet van de alcohol af kunnen blijven? Dan kunnen we wel stellen dat u een afhankelijkheid ontwikkeld heeft. Oh u zegt dat u meer alcohol aan kan dan de gemiddelde persoon? Dat noemen wij gewenning en duidt op bovenmatig gebruik. Komt u de komende vijf jaar maar periodiek langs bij onze arts en psycholoog, op eigen kosten uiteraard."

bitflip 07-11-18 | 14:11

"Ik denk dat ik iets meer aankan qua alcohol dan de gemiddelde persoon."

Typische kleuter redenering van iemand die nooit verantwoordelijkheid neemt voor z'n daden. Zo'n achterlijke houding zou automatisch de strafmaat moeten vertienvoudigen.

De Ingeniale 07-11-18 | 17:03

Als het eruit ziet als een Tokkie, dan is het waarschijnlijk een Tokkie.

Reageer