Autobahn

Bevestigd: Formule 1 komt in 2020 naar Vietnam

Dat de Formule 1 voor Vietnam werd bevestigd was eigenlijk nog slechts een formaliteit. Zojuist heeft de organisatie bevestigd dat Vietnam in 2020 aan de F1-kalender wordt toegevoegd.

Een F1-race in Vietnam is eigenlijk een no brainer: het land heeft inmiddels meer inwoners dan Duitsland, het groeit met de sterkste ecnomische cijfers uit de regio als kool, en zeker voor sponsor Heineken is het één van de weinige overgebleven groeimarkten. Er was al een formele goedkeuring van de overheid, en niet veel later is het hoge woord eruit: in 2020 kunnen we het stratencircuit van Hanoi toevoegen aan de drukke kalender. Een layout van het circuit vindt u hieronder.

Wat dit betekent voor Zandvoort/Assen is niet duidelijk, hoewel het niet heel voordelig is dat er een plekje op de al overvolle kalender is weggevallen. Ondanks dat kan er nog best een Nederlandse GP bij, we zullen de komende maandne zien hoe zich dit uitkristalliseert.

Social
Social

Reacties

The Ugly 07-11-18 | 10:52

Ben zeker geen race expert dus ik laat me graag corrigeren maar het lijkt erop dat er weinig inhaalmogelijkheden zullen zijn. Verder vind ik een GP in een land als Vietnam met bijna 100 miljoen inwoners op zich een prima idee, beter dan Bahrein en Abu Dhabi in ieder geval.

berkenboom 07-11-18 | 18:54

Toen er maand terug nog alleen geruchten waren, las ik berichten als "staat nog op lossere schroeven dan zandvoort of assen" en welnu, Vietnam is bevestigd, maar een nederlandse GP nog niet.

Reageer