Autobahn

Welke wonderen kan Max Verstappen verrichten in Brazilië?

De positiviteit is er bij Red Bull niet uit te slaan in de aanloop naar de Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen zit lekker in z'n vel en denkt dat hij goede kans maakt op een podium voor de race van dit weekend: "alles is mogelijk tijdens de race."

De afgelopen twee Formule 1-races presteerde Max Verstappen buitengewoon goed. In Mexico pakte hij zelfs voor de tweede jaar op rij de winst. En hoewel de Red Bulls meer moeite hebben met het circuit in Interlagos, denkt de Limburger niet dat hij daardoor automatisch vijfde of lager gaat eindigen. In tegendeel zelfs, zijn podiumplek in 2016 doet hem denken dat hij deze keer wellicht weer met champagne mag gaan spuiten.

"Het circuit van Interlagos ligt onze bolide iets minder goed, maar na mijn derde plaats in 2016 en mijn overwinning vorig weekeinde in Mexico weet ik ook dat alles mogelijk is tijdens de race." vertelt Max aan de Telegraaf. "Ik heb al veel mooie inhaalacties gemaakt op Interlagos, dus hoop dat het weer een enerverende race wordt."

Vijfde

Hoewel het kampioenschap al vergeven is aan Lewis Hamilton, is er voor Max nog wel een reden om alles te geven. Hij staat op dit moment vijfde in het algemeen klassement, en hoeft maar elf punten goed te maken om te verschuiven naar de vierde plek. Daarop staat nu (nog) Valteri Bottas. Kimi Raikkonen staat op twintig punten afstand. Dat is ook nog te halen, maar lijkt erg onwaarschijnlijk.

Voor Max' teamgenoot Daniel Ricciardo heeft het allemaal niet zoveel zin meer. Hoewel hij via Instagram wel liet weten dat hij de laatste twee races gaat meerijden, kan hij niet hoger meer eindigen dan zijn huidige zesde positie. Hij staat op vijftig punten achterstand van Max. Iets wat hij alleen nog zou kunnen inhalen als hij twee keer als eerste over de streep zou komen. En in het geval van de Australiër en zijn geluk is het überhaupt maar de vraag of hij de aankomende twee races wel kan uitrijden. Wij gunnen hem het in ieder geval.

Mocht het allemaal helemaal in de soep lopen de twee laatste races van dit seizoen, dan kunnen beide Rode Stieren terugvallen op een zangcarrière als Spice Boys.

Reacties

Harry Turtle 06-11-18 | 17:56

Statistisch gezien moet zowel zijn MGU-K, MGU-H, ICE, accu en turbo het weer een keer begeven.

Melkenkaas 06-11-18 | 18:11

Heb deze wedstrijd geen hoge verwachtingen, denk dat de wedstrijd saai wordt eveneens als de uitslag.

Piemelepoosio 07-11-18 | 09:32

Zou mooi zijn als Max weer iets kan inlopen op Hamiltons slaafje, maar ik vrees dat die sinds het veilig stellen van het kampioenschap door zijn meester ineens een stuk beter uit de verf gaat komen.

Kik56 07-11-18 | 11:34

Tja,ik denkt dat ie ondanks het geen WK Auto is heel goed met dat ding overweg kan,hij heeft een exceptionele stijl van rijden,en kan z,n Auto goed lezen wat de Pit weet,weet hij ook.Sterker nog,ze nemen zelfs aanbevelingen van Max aan dat kon je bij de vorige Race goed horen toen de RB van z,n maatje het opgaf.

Reageer