Lewis Hamilton lacht om Max Verstappen: 'Jij bent de koning van de dubbele beweging'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel kwamen bijna met elkaar in aanraking tijdens de Grand Prix van Rusland, nadat Vettel twee keer stuurde tijdens een verdedigende actie. Hamilton vroeg om duidelijkheid bij zijn mede-coureurs.

In gesprek met Motorsport.com laat de kersverse vijfvoudig wereldkampioen weten dat hij vanuit Charlie Whiting een erg onduidelijk antwoord ontving. De wedstrijdleider van de FIA oordeelde namelijk dat Vettel slechts één keer stuurde, tijdens zijn verdedigende actie, terwijl op tv toch vrij duidelijk te zien was dat hij twee keer zijn stuur naar rechts bewoog.

Hamilton vroeg om opheldering bij zijn collega's en daar speelde zich een grappig voorval af. "Als je Charlie Whiting wat vraagt, is het soms A, maar soms ook B. Ik vroeg Charlie of je twee bewegingen mag maken tijdens het remmen. De regels zeggen één beweging, maar die actie van Vettel waren er twee. Dan zegt Charlie dat Vettel - vanuit het vooraanzicht gezien - begint te sturen, de beweging verkleint en dan weer blijft sturen, waardoor het één beweging is. Zolang je dus een beetje het stuur in een hoek houdt, is het één beweging", zo begon Hamilton zijn verhaal.

Hier werd hij niet veel wijzer van, dus vroeg hij aan de andere coureurs wat zij ervan vonden. Opmerkelijk genoeg was er maar één het eens met de Brit. "Ik vroeg de andere rijders wat zij ervan vonden en maar één zei dat het twee bewegingen waren. En dat was Max Verstappen! Ik lachte en zei: ‘Max, jij bent degene die hiermee is begonnen. Jij bent de koning van de dubbele beweging", zo vertelde Hamilton lachend.

Reacties