Red Bull Racing-Honda krijgt verbeterde brandstof vanuit ExxonMobil in 2019: 'We zijn heel enthousiast'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Red Bull Racing is een apart team. Het Oostenrijkse team rijdt met de Renault-motoren, die perfect lopen met BP/Castrol-brandstof, maar Red Bull heeft ExxonMobil als brandstofpartner. In 2019 zal dit helemaal anders zijn.

Dat jaar stapt het team van Max Verstappen en Pierre Gasly over naar de Honda-motoren, die gebouwd zijn om goed te lopen op ExxonMobil olie en brandstof. Dit jaar gebruikt Toro Rosso-Honda deze producten ook al, maar had de brandstofpartner veel minder tijd om zich voor te bereiden om de Honda-motor. 

Nu het al 'vroeg' in het seizoen bekend werd dat Honda volgend jaar ook aan Red Bull gaat leveren, kon ExxonMobil zich langer voorbereiden op 2019. Dit zal zeker zijn vruchten gaan afwerpen, zo laat de Motorsport technologie directeur van Exxon weten, David Tsurusaki.

"Onze samenwerking met Honda en Toro Rosso werd pas in december vorig jaar bekend. Daardoor hadden we maar kort om ons klaar te stomen voor de wintertests in Barcelona. Maar nu, na een jaar van doorlopende veranderingen, aanpassingen en testen, zijn we al bezig met 2019. Dat is waar je nu wil zijn met je planning. Je wil niet al je upgrades en voorbereidingen pas gedurende het seizoen doen en pas aan het einde van het jaar beginnen met het werk voor 2019. Je wil vroeg beginnen met de voorbereiding op komend seizoen. We zijn heel enthousiast. We bevinden ons in een goede positie en denken de juiste brandstof en smeermiddelen gereed te hebben voor 2019", aldus de Amerikaan.

'Red Bull en Honda focussen zich volledig op elkaar'

Het feit dat Red Bull Racing en Honda volgend seizoen dezelfde olie en brandstof hebben, zal zeker een boost geven in performance. Dat laat Tsurusaki verder weten. Red Bull heeft bij de Renault-motoren altijd last gehad van BP/Castrol, terwijl Honda dit had bij McLaren(ook zij gebruikten BP/Castrol). Nu kunnen beide partijen zich volledig afstemmen op elkaar.

"Ik wil niet zeggen dat het een megagroot voordeel is, maar het is wel een grote stap. Bij eerdere motorfabrikanten lag de prioriteit bij het testen niet per se op ons. Straks zijn we echter de enige partij, dat is het beste scenario. Aan de hand van de data kunnen we dan dingen veranderen. Als dat een kwestie van weken is in plaats van maanden, dan maakt dat een groot verschil", zo sloot Tsurusaki af.

Reacties