Jan Lammers snapt niks van kritiek: 'Files in Zandvoort? Achterhaald verhaal!'

 |  R. Willems  |  Plaats reactie

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers snapt niks van de kritiek die men heeft op het nieuws van afgelopen week. De Telegraaf maakte bekend dat de FOM heeft aangegeven het liefst terug te keren naar Zandvoort...

Dit leidde tot veel kritiek online. Volgens veel fans en kenners zou het één grote chaos worden in Zandvoort, als er oprecht een F1-weekend georganiseerd zou worden op 'Amsterdam Beach'. Lammers, die is geboren in Zandvoort, is het totaal niet eens met dit puntje van kritiek. Volgens de 62-jarige Nederlander zijn de files op Zandvoort al lang geen probleem meer.

"De files naar Zandvoort? Dat is een achterhaald verhaal. Tegenwoordig reizen mensen veel slimmer. Door Google Maps, het openbaar vervoer en het feit dat sommige mensen gewoon een dag eerder komen, kun je al die aantallen wel door drie delen. Als het een hele warme dag is, komen er ook 90.000 mensen. Dat is allemaal wel te hendelen", zo oordeelt Lammers tegenover Motorsport.com.

'200.000 bezoekers te verwachten'

Lammers heeft de laatste jaren gezien hoe populair Max Verstappen is in Nederland. Tijdens de Jumbo Racedagen komen er zo'n 100.000 mensen in één weekend. Dat is meer dan bij sommige Grand Prix op de huidige F1-kalender. Volgens Jan is dit een voorbode voor de enorme drukte die er gaat komen bij een Nederlandse Grand Prix.

"Als je ziet dat er op de Jumbo Racedagen al meer mensen afkomen dan menig Grand Prix in Europa, dan valt dat bij de Formule 1-organisatie ook wel op. Een GP in Nederland kan over drie dagen wel een kleine 200.000 bezoekers trekken. Qua faciliteiten zal er op Zandvoort nog wel iets moeten gebeuren, maar op het moment dat die Grand Prix aan Zandvoort wordt gealloceerd dan zijn de tijd en middelen er ook wel om dat voor elkaar te krijgen", aldus Lammers.

Reacties