Autobahn

Icon vergroent de tuinmans-Fiat 500: Giardinetta Derelict EV

Er is eigenlijk geen grotere vorm van heiligschennis dan het elektrificeren van een klassieker die op dinosaurussap rijdt. Toch is de Fiat 500 Giardiniera van Icon Derelict een auto om meteen verliefd op te worden.

Fiat noemde de 'stationwagen' op basis van de 500 in de jaren vijftig de Giardiniera, ofwel 'voor de tuinman'. Het autootje kwam met een 650cc tweecilindertje en dat was net genoeg. Er komt tegenwoordig een hoop herrie uit en weinig beweging. Charmant, dat is de Giardiniera wel, maar voor Amerikanen is dat niet genoeg.

Enter: de ombouwmeesters van Icon. In hun Derelict-lijn bouwen ze auto's om zonder ze uiterlijk op te knappen. Een Amerikaanse eigenaar van deze 500-station wilde het autootje graag waat meer kunnen gebruiken en vroeg daarom of Icon niet een leuk elektrisch wagentje kon maken. Aangezien de mannen (en vrouwen. Niet meteen op ons schieten) van Icon al eens met dat bijltje hadden gehakt, konden ze meteen aan de slag.

Voorin liggen nu zes Tesla-accu's, die goed zijn voor 30 kWh. Het systeem werkt op 144 Volt en heeft een 3,3 kW-lader, waardoor hij in zes tot acht uur opgeladen kan worden als hij helemaal leeg is. Het bereik is bijna 200 kilometer, waardoor het best wel een bruikbaar autootje is geworden.

Uiteraard heeft Icon ervoor gezorgd dat je bijna niet kunt zien dat de auto is omgebouwd. Desondanks is er van alles aan verbeterd. Het vinylen dakje is vervangen door een geïsoleerd exemplaar van canvas. Er zit een radio is, die werkt op bluetooth, zodat je het apparaat niet ziet zitten. Het moeilijkste was eigenlijk om ervoor te zorgen dat de Italiaanse bouwkwaliteit van de jaren zestig niet verschrikkelijk goed hoorbaar was in het nu fluisterstille interieur. De auto is dus vrijwel helemaal uit elkaar gehaald en in elkaar gezet, totdat de rammeltjes en kraakjes opgelost waren.

Het resultaat is enerzijds een abominatie (foei, benzinemotoren weggooien van auto's die legaal olie mogen verbranden), maar anderzijds is het gewoon een heel erg schattige elektromobiel. Wie mist er tenslotte dat ene tweecilinder pruttelding op de weg?

Het is ons overigens niet duidelijk waarom Icon de Giardiniera steevast Giardinetta noemt, maar goed een klein tuintje, of een tuinman, wat maakt het uit?

Reacties

hendrikjandetuinman 03-11-18 | 20:41

Nounou, doe mij er ook maar een

JaapJipJoop 03-11-18 | 21:03 | 1

Ah nu snap ik het pas, mijn echte account blijkbaar gebanned omdat, elke keer als jullie weer een clickbait verhaaltje over Elon Musk voor 13 cent per woord overtypen (en eerlijk is eerlijk, dat is bijna dagelijks), ik het in mijn hoofd haal om in beschaafd Nederlands daar iets van te vinden. Nou zou ik gepikeerd via VPN tot vervelens toe kunnen gaan reaguren, maar je moet geen verveling met verveling beantwoorden. Dus ik zal dat niet doen. Laat mijn tragische lot een waarschuwing zijn voor de andere lezertjes. Reageer maar niet, tenzij een ban je wel eens leuk lijkt. Hou het gewoon bij eenrichtingsverkeer. Autobahn typt stukjes over, en wij lezen.
Leuke Fiat trouwens.

jasvanbus 04-11-18 | 08:08

Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste. Vrijheid van meningsuiting (om maar eens een bombastische kreet te gebruiken) houdt op waar het verdienmodel geschaad wordt.

Du-u-u-h 04-11-18 | 07:59

De perfecte grachtengordel mobiel! Kan die trapkar worden verkocht! Hé Groen Linkse gekkies ... "moet je sponsoren!" zodat iedereen zo'n kek mirakel kan rijden! Misschien wordt je stad dan weer wat leuker, wat fruitig Italiaanser! Nu is het alleen maar een Cosa Nostra-gat.

hotnot 05-11-18 | 00:12

Eigenaardig, met Chrome lukte het me niet om hier in te komen. Toen ik dit topic zondagochtend voor het eerst opende, werd er gesproken van batterijen met een capaciteit van 30kW. Dat stoorde me mateloos, want hoe lang kan je die 30kW benutten? 5 minuten, een uur, of misschien wel een week? Intussen is het aangepast, zo rond het middaguur op zondag, 30kWh. Dat is beter.
De Fiat500 en ook de Giardiniera, hadden een ongesynchroniseerde versnellingsbak. Dat betekende schakelen met verstand, tussengas geven bij terugschakelen. Grappig autootje.

Reageer