Autobahn

TT Assen: 'Formule 1 naar Zandvoort? Wij weten van niks'

Vandaag werd Nederland blij wakker met het goede nieuws dat het in 2020 waarschijnlijk een thuisrace voor Max Verstappen in Zandvoort kan verwachten. Toch geeft de organisatie van concurrent Assen de moed nog niet op.

Vannacht werd bekend dat de FOM (Formula One Management) officieel een aanbod voor een race aan het circuit van Zandvoort heeft gedaan. Mede-eigenaar van het circuit, Prins Bernard Jr., bevestigde dit. Ook liet hij weten dat ze alles op alles gaan zetten om de GP van Zandvoort in 2020 een feit te maken. Dat houdt in dat het circuit van Assen gepasseerd is bij de keuze voor de Nederlandse GP. Toch geeft de stichting die de Formule 1 naar Assen wil halen niet op. Zij weten namelijk nog van niets.

"We hebben meteen contact gezocht met Londen om dit te verifiëren, want wij weten nergens van. Voor zo ver wij weten, zijn wij ook nog steeds een serieuze kandidaat" vertelt Voorzitter Jos Vaessen aan Ziggo Sport. Hij bevestigt daarbij nog dat het circuit uitermate geschikt is voor een Formule 1-race. Ook de fee van twintig miljoen euro is geen enkel probleem. Daarvoor heeft de stichting al afspraken gemaakt met diverse investeerders. Het enige probleem is volgens Vaessen dan ook het vinden van een geschikte datum.

Overigens zal Vaessen niet bitter zijn als Zandvoort de GP zal hosten: "Het is geweldig als de Formule 1 naar Nederland komt en ik zal Zandvoort feliciteren als zij het mogen doen, maar wij zijn er ook klaar voor."

Reacties

Wekkertje 02-11-18 | 13:57 | 1

God nieuws ? 40+ miljoen overheidsgeld op jaarbasis voor een F1 ? Want daar komt het wel op neer.

De_Rokjesman 02-11-18 | 14:16

Hoezo overheidsgeld? De overheid heeft een jaarlijkse pot voor 10 miljoen voor grote sportevenementen, maximaal 2,5 per evenement, zoals wordt gebruikt bij de Tour de France startetappes. Hoe kom je erbij dat de Exploitatie Circuit Zandvoort B.V. dan aan 40 miljoen overheidsgeld kan komen???

Cen Bramer 02-11-18 | 20:11

"Het TT Circuit heeft nog steeds net zoveel kans om de Formule 1 binnen te halen als het Circuitpark Zandvoort. Dat heeft het Formula One Management (FOM) aan de organisatoren in Assen laten weten.

,,We hebben contact gehad met Londen’’, klinkt het opgelucht uit de mond van voorzitter Jos Vaessen van The Netherlands Grand Prix Foundation, die zich al een tijdje inspant om Max Verstappen in de Drentse hoofdstad aan de start te krijgen.

,,In het mailtje dat teruggekomen is, geeft de FOM aan dat ze wel in gesprek zijn met Zandvoort, maar dat er absoluut geen toezegging is gedaan en dat er ook zeker geen beslissing is genomen. Ze zijn niet blij met de publiciteit, maar dat terzijde. Het heeft er alle schijn van dat er sprake is van een opzetje tussen Circuit Zandvoort en De Telegraaf.’’"

www.dvhn.nl/sport/Nieuws-uit-Londen-F...

Reageer

VIDEO. Elektrische auto altijd milieuvriendelijker dan benzineverbrander?

Tegenstanders van de elektrische auto komen vaak met argumenten dat de elektrische auto niet milieuvriendelijker is dan een standaard dode-dinosaurusverbrander. Een accubak rijdt namelijk indirect op kolen en die zijn vies. Maar hoe erg is dat eigenlijk?

Lees verder