Autobahn

Amsterdam gooit parkeertarieven hele stad omhoog

Kent u het rijmpje: 'IJs is koud, citroenen zijn zuur. Parkeren in Amsterdam is schofterig duur'? Waarschijnlijk niet, want we verzinnen het hier ter plekke. Maar dat maakt het niet minder waar. Wethouder Sharon Dijksma gaat de tarieven verder opschroeven.

We nemen u mee naar 2020: u staat op een Amsterdams terras tussen de man buns een biologisch gebrouwen biertje te drinken. Kost sinds de laatste accijnsverhoging weliswaar 10 euro per glas, maar een mens moet zich wat gunnen, nietwaar? Het is december, en guur koud. Normaalgesproken was dit geen probleem, alleen heeft Keizer Groot-Wassink de Eerste sinds het begin van het jaar terrasverwarmers verboden, en dus staat u flink te vernikkelen. Dan maar een peukje roken, u staat toch buiten. Een pakje doet ondertussen 25 euro, dus wie komt bietsen kan lekker de tering krijgen. U pulkt een stukje filet américan uit de kiezen, wat was dat broodje heerlijk. Wel jammer dat het maandelijkse vleesquotum er nu doorheen is, dat wordt de komende negen dagen gedwongen vegetarisch eten.

Terwijl u een teug rook de longen laat binnendwarrelen, schiet u opeens te binnen: 'shit, de parkeermeter!' U had bij het neerzetten van uw auto slechts een 20 euro-biljet op zak, en dat was toch alweer een half uur geleden. Dat geld is er dus doorheen. Het is alweer twee jaar geleden dat de muntinworp werd vervangen door een systeem dat bankbiljetten slikt. U trekt een sprintje naar de kade, maar het is al te laat. Nog net ziet u uw auto, onnatuurlijk in een hoek van 45 graden omhoog, de bocht omgaan - voortgetrokken door de Tesla Model Y-sleepwagen van parkeerbeheer.

Klinkt dat dystopisch? Dat valt best mee, en zo lang de meeste stemmende Amsterdammers GroenLinks blijven stemmen zal de dag waarop deze voorspelling uitkomt sneller komen dan u durft te dromen. Het linksdragende college in Amsterdam had al aangekondigd parkeren in het centrum 7,50 euro per uur te maken, en waarom ook niet? Ruimte in Amsterdam is schaars, en al helemaal in het centrum. Vandaag ontvouwt wethouder Dijksma (PvdA, met 5 zetels gehalveerd en afgestraft, maar toch weer lekker warm op het pluche) plannen voor een tariefverhoging in de hele stad. De motivatie: 'om de leefbaarheid te verbeteren'. Hoe krijg je het je bek uit... Noem het toch gewoon marktwerking. Wel positief: "de extra opbrengsten investeert de gemeente in maatregelen die ten goede komen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad."

Tarieven per april 2019

Op bovenstaand kaartje ziet u de tarieven per april 2019. Officieel is het plan nog een voorstel, dat op 22 november in de gemeenteraad wordt besproken. Bottom-line: Amsterdam moet autoluw worden, en snel een beetje. Om die reden worden er tot 2025 naar schatting zo'n 10.000 openbare parkeerplekken afgebouwd. Het is allemaal wat extreem, maar als je er even over nadenkt is een nagenoeg autovrij centrum helemaal zo gek nog niet. Want wat heeft u liever: Italiaanse of Spaanse toestanden, waarbij de auto in elk hoekje kan komen en parkeren, of toch meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen?