Autobahn

Koop de ultieme sleeper: hagelnieuwe Audi RS6 uit 2002

Het imago van de Audi RS6 is niet helemaal meer wat het ooit was. Maar voordat de stationwagen het favoriete voertuig van plofkrakend Nederland werd, was het een sleeper met 450pk. Er staat er nu een bijna nieuwe te koop in Alkmaar.

Ongebruikte tweedehands pareltjes komen bijna niet voor. En als we ze dan tegenkomen, dan is het toch voornamelijk in het buitenland en rijzen de prijzen de pan uit. Een bijna ongebruikte Volkswagen Kever voor één miljoen dollar, iemand? Of een BMW M5 uit 2002 voor meer dan anderhalve euroton? Gelukkig zijn we hier in Nederland ietsjes nuchterder als het om bijna nieuwe oudjes gaat. Bij Leitner in Alkmaar staat nu bijvoorbeeld deze Audi RS6 uit 2002 met 2.306 km op de teller.

De station die nog uit een tijd stamt waarin niet zoveel gezeurd werd over uitstoot, heeft een fijne 4,2 liter V8 biturbo onder de kap. Daarmee werkt hij 450 pk en 580 Nm richting het asfalt. De keuze voor Mugelloblauw zorgt ervoor dat het sleeper-imago van deze S6 RS6 nog sterker overkomt, de witte spiegelkappen verpesten dat dan weer een beetje. Maar goed, de volledig aangevinkte optielijst en het interieur van de auto maken dat dan weer goed. Het geheel ziet eruit alsof het echt nog nooit gebruikt is.

Interesse in de ultieme sleeper en een van de eerste RS6'en van Audi? Dan kunt u met 60.000 euro op zak een belletje naar de autohandelaar plegen. Grote kans dat u de auto, en wat wisselgeld meekrijgt.

Reacties

Winterkorn 01-11-18 | 16:58

Sleeper, als in: Caravan-trekker?

prutser83 01-11-18 | 17:08

Leuke bak, ooit (ruim 10 jaar geleden) een keer op de A28 een wedstrijdje tegen gedaan op de brommer zonder te weten wat het precies was, best gek om terwijl je plat op de tank ligt en de teller ver over de 200 staat een stationwagon uit te zien lopen. Dat ik later bij het RDW zag dat die bak ruim 100x zoveel gekost heeft als ik voor mijn tweewieler uit '87 betaald had verzachte de deuk in m'n ego weer :')

TP 1984 01-11-18 | 17:25

Sowieso een auto die serieus meer geld waard gaat worden. Door deze auto is er een begeerlijk nieuw record in leven geroepen. Namelijk snelste productie stationwagen.
Wat deze ook nog uniek maakt is de grille die na dit model ook nooit meer op een andere Audi is geschroefd.
Sinds die grotere grille erop is gezet en alle modellen al jarenlang op elkaar zijn gaan lijken vindt ik oude maar saai geworden. Inderdaad een succesformule maar het is net zo sexy als een bikinimodel in een unisx windjack.

met vreselijke groet 01-11-18 | 17:30 | 1

Witte spiegelkappen?! Kijk & lees is goed suffe journo: dat is mat aluminium...

Archangel72 01-11-18 | 19:49

Duidelijk geschreven door iemand die in 2002 OF nog in de luiers zat OF gewoon de ballen verstand heeft van auto's en maar wat doet.

Johan_Voorhaar 01-11-18 | 21:20

De Audi RS2 is de RS die je moet hebben.

issieookweer 01-11-18 | 22:24 | 1

Waarom kan ik op de reklamepagina www.autobahn.eu/10672/vernieuwde-kia-... niet zeggen dat zo'n ding nauwelijks nog aan de definitie van auto voldoet? Op de eerste plaats heeft een stationwagen geen aflopend dak, want dan doe je gewoon aan de mode mee en verneuk je diegene die echt iets moet vervoeren. Maar dan pas dan komt het: Verwarmde voorstoelen voor je koude gat, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel omdat je te lui bent om met je benen de stoel te verschuiven, een Harman Kardon soundsysteem, een navigatiesysteem met een 8 inch beeldscherm want anders vind je de weg naar huis niet, een automatisch openende achterklep als je met tassen boodschappen naar je auto komt lopen en te beroerd bent om er één even neer te zetten, stuurverwarming(!!) en verkeersbordenherkenning, actieve rijbaanassistent en vermoeidheidsherkenner omdat je werkelijk te imbeciel bent om eigenlijk achter een autostuur te mogen zitten.

Dat je inderdaad een stomme oen bent, bewijs je met het kopen van dit soort vervoersmiddelen. Laat al die absoluut overbodige onzin er eens uit en de wagen kost ineens maar de helft, geen 38k maar zo rond de 20k. En leer liever ook eens fatsoenlijk autorijden.

O ja, dan nog dat sleutelloze systeem. Kost ook een onnodige hoop geld. Met een investering van nog geen 150 Euro aan electronica zijn die sleutels op afstand van enige meters uit te lezen. Kijk maar eens hier: www.youtube.com/watch?v=bR8RrmEizVg

Boemibol 02-11-18 | 06:12

Laten we dan ook weer slapen op de grond met een beetje stro als kussen, koken op een houtvuurtje en allen nog mens erger je niet als vertier.
Die laatste zou jou echt goed doen trouwens.

Reageer