Autobahn

McLaren Speedtail, dit is hem

Een jaar of twintig na de legendarische F1 heeft McLaren zijn spirituele opvolger gemaakt, de Speedtail. Het is opnieuw een driezitter, en - zoals de naam al doet vermoeden - is de koets lekker aerodynamisch en lang aan de achterzijde.

De Langheck uit de jaren '70 is weer helemaal terug. We zagen Porsche eerder deze maand een Moby Dick-hommage maken, en McLaren bewandelt dezelfde weg met de Speedtail. Je moet ervan houden, maar je kunt - zeker na de Senna - niet ontkennen dat McLaren niet schroomt de dingen lekker anders aan te pakken. We zien aerodynamische chromen putdeksels op de voorwielen (met een uitsparing voor de remklauw?) en verder valt de ranke stroomlijn vooral op, waardoor de auto een topsnelheid van minimaal 390 km/u kan halen. Let ook op het ontbreken van buitenspiegels. Evenals bij de Audi e-tron zien we in de cockpit schermen die de beelden van spiegelcamera's tonen. En die cockpit, wow! Strak en minimalistisch, en natuurlijk gefocust op de rijder, net zoals in de F1. Bovendien hoeft McLaren hierdoor geen links- of rechtsgestuurde varianten te maken.

Veel details hebben we niet, de beelden lekten voor de officiële onthulling later vandaag. Wel weten we dat de meer op comfort gerichte McLaren uit de hoogste Ultimate Series een hybride aandrijflijn met een miljoenmiljard pk's krijgt. Net als de P1, maar dan wat meer met een GT-karakter. Uw gedachten?

Reacties

Sinclair 26-10-18 | 09:37

XJ220 ?

deministerpresident 26-10-18 | 09:47

Jezus wat een lelijk ding.

GifKikkert 26-10-18 | 10:05 | 3

De voorkant is netjes afgekeken van Tesla. Bijna een 1 op 1 kopie van de nieuwe roadster.

WatMoetJeNu 26-10-18 | 11:37

Maar natuurlijk, want de voorkant van deze speedtail lijkt natuurlijk helemaal niet op de voorkant van andere McLarens ofzo (zoals de P1, 540c, 675LT, 650S).

Tip: ga maar eens zoeken op de internets en zoek ook even naar de bouwjaren van deze auto's. Bedenk daarna nog eens wie nu precies wie heeft gekopieerd.

GifKikkert 26-10-18 | 13:54

Euh nou nee. Als je let op de vorm van de koplampen dan lijkt de neus van deze "creatie" toch echt meer op een Tesla roadster dan op de modellen die jij opsomt. Ook de stroomlijn en het ontbreken van de "agressieve" luchtinlaten, die de auto's in jouw lijstje allemaal wel hebben en deze niet, geven meer het beeld van een Tesla dan van een McLaren. Jij kijkt verkeerd. Probeer het eens op de interwebs.

Duffe 26-10-18 | 23:48

@GifKikkert: Gozer, wat bazel je nou als een blinde trol? Open je ogen, google een paar minuten en denk eens na.

Dit ding is onbetwistbaar direct gebaseerd op de McLaren 720s. De neus, de flanken, alles behalve de staart is eigenlijk net een 720s, wat op zijn beurt een directe doorontwikkeling is van de designtaal van de voorgaande modellen waar WatMoetJeNu al naar refereerde.

De nieuwe Roadster bestond enkel nog in de fantasie van Elon toen McLaren in 2015 deze auto in het geheim aan haar rijkste klanten toonde en al uitverkocht.

Niet veel later in 2015 verschenen de eerste schetsen en renderings, gebaseerd op een beschrijving van één van die klanten. Die schetsen waren toen nog vrij vaag maar wel al duidelijk zichtbaar waren de primaire designelementen, zoals die platte koplampen waar jij over begint. Die waren in 2015 al zichtbaar in renderings en zijn overduidelijk gemoderniseerde, scherpere varianten van de McLaren "swoosh". Je weet wel, hun logo.

Daarlijk ga je zeker ook nog zeggen dat de McLaren swoosh of de kiwi-sidepanels van een ander gejat zijn?

small_town_dude 26-10-18 | 11:29

Nu de verhoudingen nog goed tekenen en klaar.

Harry Turtle 26-10-18 | 12:20

Knap hoe ze iedere keer weer een zouteloos ontwerp weten neer te zetten.

beschuitfluiter 26-10-18 | 12:44

Zie ik nu goed dat die achtervleugel omhoogkan zonder scharnierpunt? Stuk flexibele meuk in de body of zo?

Hiesjes 27-10-18 | 01:15

Jammer dat de binnenspiegel/schermpjes er gewoon in gemonteerd zijn zonder enig design.

Reageer