Autobahn

De laatste groep die in zelfrijdende voertuigen mag: kinderen

Het is niet de bedoeling om kinderen zonder vervoerder te transporteren. Maar wie dan wel?

Zelfrijdende voertuigen gaan ons leven ontzettend makkelijk maken. Het is onduidelijk wanneer, maar op een dag zijn forensen net zo belezen als een professor in de literatuur omdat ze wel kilometers maken maar geen fluit hoeven doen behalve self improvement. Indrukwekkend. Probleem is alleen dat we proefkonijnen nodig hebben voor het zover is. En dat zijn kinderen kennelijk niet. 

'The U.S. National Highway Traffic Safety Administration ordered a transit operator in Florida to immediately stop shuttling kids to school in what the agency described as a “driverless” shuttle, and said the company’s use of the vehicle as a school bus is “unlawful.”' Het bedrijf in kwestie heet Transdev en heeft vanaf het begin duidelijk gemaakt dat de zelfrijdende shuttle gebruikt zou worden om schoolkindertjes in te vervoeren, dus het besluit van de NHTSA is een beetje vreemd.

Nog vreemder is dat de NHTSA uitdrukkelijk spreekt over kinderen als 'kwetsbare groep' en dat het niet de bedoeling is dat  minimensen worden vervoerd in een karretje zonder chauffeur. Kinderen zijn natuurlijk geen proefkonijn, maar het roept wel de vraag op wie dan wel geschikt zouden zijn om proefondervindelijk vast te stellen of die karretjes deugdelijk zijn of meer een zelfrijdend bloedbad. Moeten dat volwassenen zijn of volstaan 'deplorables'?

Misschien dat in het voorbeeld van de kinderstop een aardig criterium schuilt: pas als we kinderen en masse in zelfrijdende auto's/busjes/smållands stoppen, vinden we deze nieuwe technologie veilig genoeg. Of de uitkering van de verzekering hoog genoeg.