Autobahn

Lewis Hamilton speelde veilig en gaf Max Verstappen extra ruimte

Lewis Hamilton raakte dit weekend in gevecht met Max Verstappen om de tweede plaats. Hierbij speelde de Brit het extra veilig en gaf Max eigenlijk teveel ruimte om hem nog te kunnen pakken. 

Lewis Hamilton had afgelopen weekend de kans om zijn vijfde wereldtitel in de wacht te slepen. Hiervoor moest hij met minimaal zeven punten verschil op Sebastian Vettel finishen. Het leek erop dat dit ook ging lukken omdat Vettel spinde en een grote inhaalslag moest maken terwijl Hamilton vooraan het veld reed. Toen het er echt op aankwam, en de Brit een positie kon winnen, durfde hij geen risico's meer te nemen en koos hij ervoor om het gevecht met Max Verstappen niet aan te gaan.

In de slotfase van de race in Austin reed Hamilton op de derde positie achter Max Verstappen en voor Sebastian Vettel. Max maakte een foutje in bocht twaalf van de een na laatste ronde waardoor Lewis ineens op de achtervleugel van de Limburger kon plakken. De Brit deed nog een poging om de tweede positie terug te winnen, maar brak deze op een gegeven moment af toen hij Max uit het zicht was verloren. Lewis koos eieren voor zijn geld en nam de bocht veel te ruim en gaf hiermee Max de ruimte om mogelijk te corrigeren als hij een fout maakte. Iets wat hij niet deed. 

"Kampioenschappen win je niet met gevechten of door domme fouten te maken. Ik nam die bocht en gaf hem veel te veel ruimte om er zeker van te zijn dat ik niet geraakt zou worden. Voor hetzelfde geld zou hij onderstuur hebben gekregen of was hij agressief geweest. De andere jongens willen de race waarschijnlijk net zo graag winnen als ik, maar zij zijn bereid risico's te nemen. Ik hoef die mindset niet te hebben, ik moet gewoon punten pakken en aan de lange termijn denken," aldus een nuchtere Hamilton.

Door de slimme en veilige actie van Hamilton hoeft hij in de aankomende drie races nog maar vijf punten meer te verdienen dan Vettel. De kans is dus redelijk groot dat Lewis na afloop van de GP in Mexico een groot feest kan geven.

Reacties

Captain Diehard 22-10-18 | 18:00 | 1

Tuurlijk Hamilton, dat zagen we want die extra ruimte die je Max gaf was idd op de vuile lijn, waardoor je hem niet meer aan kon vallen. Maar je ego zegt dat je hem meer ruimte gaf... Zolang het in jou hoofd maar klopt. Verder ben je geweldig.

TypischReagluursel 22-10-18 | 21:30

Waarom zou hij ook aanvallen. Het hele seizoen heeft hij al veelvuldig rustig aan kunnen rijden omdat hij enorm vooraan lag of geen concurrentie te dulden had.
De eerste echte vechtlust en knokken voor een plaats gedurende een serie rondes lang wat als serieus gevecht tussen gelijkwaardige coureurs, dat was dit gevecht.
Telkens is het banden sparen, brandstof sparen, niet te hard rijden (ja echt hè) of een binnenbocht niet mogen nemen. Het is nog net geen sport voor mietjes. Maar ik als fan zie graag dit soort gevechten waarvan de spanning afdruipt, waar vooraf bedachte strategieën door slijtage helemaal omgegooid moeten worden. Dan word het echt leuk om te kijken. Dus graag meer. Ook Lewis gaf aan dat hij dit veel aantrekkelijker racen vond dan de voorgaande races.

Tapioca pudding 22-10-18 | 18:06

Natuurlijk was hij toch wel een beetje voorzichtig, maar met zijn extra snelheid + een DRS had hij meerdere kansen gehad om Max op het rechte eind veilig voorbij te blazen. Het lukte hem niet om juist op het goede moment onder de seconde afstand te komen en dat was de verdienste van Max.

grauwelaar 22-10-18 | 18:07 | 1

Hamilton heeft goed gereageerd. Hij rijdt op ieder moment van de dag Max het snot voor de ogen.

Techtalent 22-10-18 | 22:50

Waarom deed hij dat dan niet asl het zo makkelijk was?

johannes_de_roker 22-10-18 | 18:08

Idd verstandig om max te laten gaan als je zo dicht bij het kampioenschap zit, maar je blijft een Cock wobble.

070 22-10-18 | 19:03 | 1

Wanneer die twee samen zijn voel je dat Hamilton jaloers is op Max en hem niet mag. Het publiek juicht harder om Max dan om hem. Dat hij na de laatste race zijn naam zogenaamd niet meer wist is een voorbeeld daar van. Hij mag dan eerste staan dank zij zijn Mercedes motor, maar als mens en idool moet hij toch Max voor laten.

Harry Turtle 22-10-18 | 21:21

Ja oervervelend, die eeuwige doorzichtige 'psychologische' trucjes van hem. Interview na de race sprak boekdelen, hij was gefrustreerd tot op het bot.
Kimi wreef het er nog even subtiel in: streamable.com/38v5f

aero911 22-10-18 | 19:11 | 2

It pays off. Wanneer de huidige en meervoudige kampioen je niet durft in te halen, lol. GO MAX

Watching the Wheels 22-10-18 | 23:28

Er staat dat Ham bang was om naast Max in die buitenbocht te rijden, omdat de kans aanwezig was dat Max meer ruimte nodig zou hebben gehad.

Watching the Wheels 22-10-18 | 23:30

Verder wel eens met je dat het een verdienste van Verstappen is dat ze zo rekening met hem houden, maar er zit dus blijkbaar mogelijk ook gewoon een nuchtere calculatie achter.

Reagurend_Nijlpaard 22-10-18 | 21:43 | 2

Groot gelijk, gewoon lekker rustig de punten binnen harken en hij komt er wel. Daarnaast, of hij nou 2de of 3de wordt, is beide geen winst dus in dit stadium boeit hem dat niet.

Max is duidelijk veel te onberekenbaar (lees: geen schaap die zich mak beet laat nemen), dus dan doe je een aanval maar blijf je WEL zo ver van hem weg (tot buiten de baan als het moet) om te voorkomen dat je je punten vergooit.

Kan Lewis niet uitstaan, niet omdat hij steeds wint maar omdat het een crybaby is die elke keer z'n ego gestreeld moet hebben als een klein kind. Maar hij pakt het altijd goed doordacht aan, deze situatie ook.

Techtalent 22-10-18 | 23:00

Op het moment van de actie kon hij nog kampioen worden met het inhalen van Max. Vettel haalde Bottas daarna pas in, dat boeide Hamilton dus zeker wel maar hij speelde volledig op safe. Mexico doen ze er weer alles aan pole te halen en vooraan in het treintje te blijven. Dat is de enige taktiek wat effectief bleek dit seizoen. Hamilton haalt zelden een coureur in op race modus. Alleen met DRS of undercuts.

Techtalent 22-10-18 | 23:04

En met coureur bedoel ik een van de 'big three' dan natuurlijk.

Reageer