Autobahn

Daniel Ricciardo krijgt zelfde pechduivel achter zich aan

Het zit Daniel Ricciardo de laatste tijd niet mee. Tijdens de Grand Prix van Amerika kapte de krachtbron achterin zijn RB14 er alweer mee. Volgens teambaas Christian Horner was dit exact dezelfde storing die ook in Bahrein zijn race verprutste.

Sinds Daniel Ricciardo aankondigde vanaf volgend jaar voor Renault te racen heeft hij vrijwel geen race meer kunnen rijden zonder technische problemen. Cynisch genoeg heeft het grootste deel van die malheur te maken met de Renault-krachtbron achterin de wagen.

Terwijl de motor van Max Verstappen het de laatste races prima lijkt te doen (even een stukje hout zoeken om af te kloppen, red), heeft Daniel Ricciardo het ene na het andere probleem. Gisteren hield de hele auto er plotseling mee op in de elfde ronde.

Het vreemde aan de plotselinge uitschakeling van de motor is dat het eerder dit jaar ook al eens gebeurde. In Bahrein had Danni Ric ook een probleem met de energie-opslag van de auto waardoor het hele systeem ermee ophield.

Eeuwige glimlach weg

De jammere bijwerking van al die tegenslag is dat de enorme glimlach van Daniels gezicht aan het verdwijnen is. Dat is niet goed, want zure coureurs zijn er al genoeg. Gisteren zat de ellende zo hoog dat Daniel Ricciardo een gat in een muur heeft geslagen. Letterlijk. Gelukkig zijn de muren van een Formule 1-dorp gemaakt van lichte materialen, maar het bewijst toch wel dat Ricciardo klaar is met de pech.

Ook Christian Horner onderstreept dat Red Bull geen regie heeft om Daniel te plagen. Het team wil gewoon scoren, ook met Ricciardo, dat hij vertrekt heeft daar geen invloed op: "From a team point of view all we want to do is finish the year on a high with him and have the chance to celebrate the time he’s been with us."

Reacties

Psycho Daddy 22-10-18 | 14:02 | 4

Oostenrijk: uitlaat probleem, niet Renault gerelateerd
Monza: Koppeling, niet Renault gerelateerd
Monaco: MGU-K verkeerd gemonteerd, niet Renault gerelateerd
Baku: Crash met Verstappen, niet Renault gerelateerd
Spa: Crash door Hulkenberg, niet Renault gerelateerd (althans, Hulkenberg rijdt in een Renault)

Er zijn dus nogal wat andere oorzaken....

TuurlijkNiet 22-10-18 | 15:27

Maar een crash is natuurlijk ook niet de schuld van de RB monteurs. We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat RB op COTA reed met de spec C motor welke Renault zelf te onbetrouwbaar vind dat ze er zelf niet mee rijden. Volgende week in Mexico gebruiken ze weer spec B want baan op hogere hoogte..

Als je kijkt naar het verschil tussen RB en de andere Renault gebaseerde teams lijkt het er wel op dat RB het motor vermogen op 100% heeft staan..

Aan de andere kant stond vorig jaar Max juist vaak aan de kant..

Gummibrösel 22-10-18 | 16:53

"MGU-K verkeerd gemonteerd, niet Renault gerelateerd"
Hoezo is dat niet Renault gerelateerd? Het is Renault die de motorcomponenten aan elkaar schroeft. Dat doet RB niet.

Psycho Daddy 22-10-18 | 17:05

@Gummibrösel 22-10-18 | 16:53

Het opbouwen van de auto en het inschroeven van componenten als een MGU-K wordt toch echt door RBR engineers gedaan.

StevenQ 22-10-18 | 17:20

@ Psycho Daddy 22-10-18 | 17:05 '
nee, klantenteams mogen NIET zelf aan hun motoren schroeven, bij elk klantenteam werken engineers van de motorleverancier

De musso linie 22-10-18 | 14:09 | 2

Kijk eens aan. Een Renaulteigenaar heeft een mening.

Psycho Daddy 22-10-18 | 14:14

Nee hoor, ik ben geen Renault eigenaar. Maar de problemen bij RBR liggen wel iets genuanceerder dan RBR kennelijk graag wil laten blijken. Wel opmerkingen en scheldpartijen richting de motorenleverancier bij uitvalsbeurten, maar als je van Hamilton en Mercedes wilt winnen, dan mogen bovenstaande zaken gewoon niet voorkomen.

DatInternetDingetje 22-10-18 | 14:26

Dat zou er natuurlijk ook wel eens mee te maken kunnen hebben dat Renault er al een aantal jaren gewoonte van maakt om bij aanvang van het seizoen te beloven dat ze de inhaalslag met Merc en Ferrari compleet is en ze mee doen voor de titels..

Maar het zou hoe dan ook wel vollediger zijn als je een compleet plaatje schetst. Ik heb dat niet gedan, maar voor mijn gevoel is RBR vaker gestrand met een motor probleem dan met iets anders.

Nu eens kijken hoe regelmatig Ferrari en Merc dit probleem hadden. ehmm...

Reageer