Autobahn

VIDEO. Vliegtuig landt op drukke snelweg

In Californië zijn de wegen zo breed dat je er met een vliegtuig op zou kunnen landen. Dat gebeurt dan ook regelmatig als er een in problemen komt. Deze Piper kreeg motorproblemen en kon gelukkig veilig op de goede weghelft landen.

Vliegles krijgen is op zichzelf waarschijnlijk al best wel spannend. Als het vliegtuig waarin je vliegt dan ook nog eens motorproblemen krijgt, wordt het helemaal eng. De 36 jaar oude leerling die met zijn 25 jarige vlieginstructeur op pad was, heeft een bijzondere les in troubleshooting gehad tijdens zijn les. 

De instructeur nam de controle over het vliegtuig over toen het toestel motorproblemen kreeg boven Californië. Het vliegtuig landde keurig tussen de auto's zonder ook maar ergens schade op te lopen. Het meest bijzondere aan het hele verhaal is dat in dat deel van de Amerikaanse staat veel elektriciteitsleidingen boven de weg hangen. Het had zomaar kunnen gebeuren dat het vliegtuig in een van de spinnenwebben was gevangen, dan was de schade veel groter geweest en was het leed waarschijnlijk niet te overzien.