Autobahn

'Max Verstappen went vast snel aan Honda-motor'

Max Verstappen is vaak lovend over het toekomstige motorblok voor de Red Bulls te horen, maar of hij er ook mee kan rijden weet nog niemand. Dat zal echter wel los lopen volgens toekomstig teamgenootje Pierre Gasly.

Als we Max Verstappen mogen geloven, dan rijdt hij in de door Honda aangedreven Red Bull-bolide in de tweede helft van volgend jaar alleen maar naar het podium, zo goed moet het Japanse motorblok zijn. Het zijn eigenlijk vooral de engineers die het chassis en het blok goed samen moeten laten werken. Maar één ding wordt in alle lovende berichten constant buiten beschouwing gelaten: de gewenning van de coureurs aan de nieuwe aandrijving. 

Volgens Max' aankomende teamgenoot Pierre Gasly zal dat in het geval van de Limburger wel meevallen. "Als je het puur over het racen hebt, dan denk ik dat Max binnen vijf of maximaal zes ronden wel aan de Honda gewend is. Het gaat dan vooral om het gevoel en de reactie van de auto, de berijdbaarheid dus. Maar als je zo goed bent als hij, dan heb je niet veel tijd nodig om dat gevoel te krijgen," liet hij weten tijdens een gesprek in de Beyond the Grid podcast.

Daarmee zegt de Fransman eigenlijk dat hij geen streepje voor heeft op Max als het aankomt op ervaring met het Honda-blok. Waar hij het wel van Verstappen zou kunnen winnen, is op het gebied van communiceren met de Japanners. "Bij Japanners draait het allemaal om respect. Je kunt niet zomaar zeggen dat ze iets verkeerd doen, maar moet echt een nette manier vinden om zoiets te brengen. Je kunt tegen hen dus niet zo uitgesproken zijn als dat je tegen bijvoorbeeld Engelsen, Fransen of Italianen bent. Als je de confrontatie met hen zoekt, gaat het namelijk zeker verkeerd." Ai, dat kan nogal een probleem worden met de directheid waar Nederlanders om bekend staan.

Reacties

SanderVreibik 17-10-18 | 18:55 | 1

Nederlanders en Japanners kunnen prima samenwerken, beide volkeren zijn namelijk van nature tolerant en zijn tot op zekere hoogte bereid zich aan te passen.

Papierversnipperaar 18-10-18 | 11:35

Vroeger was Nederland het enige Europese land waar Japan zaken mee wilde doen.

Mather 17-10-18 | 19:07

Japanners zijn beleefd, maar ook zeer eerzuchtig en ambiteus, en kunnen prima omgaan met gegronde kritiek.

Tisnietanders 17-10-18 | 19:40

Nouja, als je al shortshiftend met de haperende Renault op het podium komt te staan zal het wel loslopen met de Honda, nietwaar?

Epistulae_Morales 17-10-18 | 21:45

En weer het misverstand dat Hollandse horkerigheid zogenaamde directheid is....

RugOp81 17-10-18 | 22:03 | 1

Ik ken nog een paar mensen die laaiend enthousiast waren toen een jaar of 4/5 geleden werd aangekondigd dat de winnende combinatie McLaren-Honda wedergeboren zou worden.
...... dat liep iets anders af.

WatMoetJeNu 18-10-18 | 08:15

En ondertussen rijdt McLaren nu met een Renault motor nog steeds achteraan de grid.
De Honda motor was de eerste 2 jaar ook gewoon écht slecht en onbetrouwbaar, het 3e jaar iets beter, maar miste nog steeds vermogen (GP2 engine!!).
Juist in de communicatie tussen McLaren en Honda is het mis gegaan. Daarnaast legde McLaren harde eisen bij Honda neer, waar Red Bull/Toro Rosso zeggen: Jullie bouwen wat volgens jullie de beste auto is, wij passen het chassis waar deze in komt te liggen daar op aan.
Compleet andere insteek, waarbij RBR/STR er van uit gaan dat Honda beter weet hoe ze motoren moeten bouwen dan zij zelf.

Rest In Privacy 18-10-18 | 00:43

Japanners zijn ook erg emphatisch ingesteld richting buitenlanders. Vooral zakelijk gezien. En gezien Red Bull - Honda niet alleen maar Japans is maar ook grotendeels brits en europees, zal dit zorgen dat Honda ook wel weten dat zij het niet alleen voor het zeggen hebben, maar ook Red Bull. Ze weten dat ze zelf ook iets meer moeten gaan pikken. Ze zijn niet wereldvreemd. Het zal tot een zekere hoogte ook wel goed gaan. Ik voel absoluut geen bedreiging tussen Honda en Max over zijn uitlatingen, als beide partijen elkaar respecteren.Plus, geen enkele partij zou het toestaan dat een coureur er voor zorgt dat de motor supplier vertrekt.

Dima Beeline 18-10-18 | 09:21

Zolang het geen Renault is zal het wel loslopen. Zelfs een Lada blok.... oh wacht, Lada is ook van Renault. Nou, zolang hij niet meer met die Lada achterin hoeft te rijden zal het al snel beter gaan.

lekkeraustralie 19-10-18 | 13:58

Dus tegen Japanners zeg je niet de motor is kut. Maar je zegt: de aandrijving is damesplasser.

Reageer