Autobahn

Audi betaalt boete van €800 miljoen voor dieselgesjoemel

De Duitse deelstaat Beieren sluit het hoofdstuk dieselfraude bij Audi af met een enorme boete voor het merk van de vier ringen. De V6- en V8-dieselbouwers bekennen schuld en betalen €800 miljoen. 

Het Openbaar Ministerie van Beieren heeft Audi vandaag een boete van honderden miljoen gegeven voor het gesjoemel met hun dieselmotoren. De V6- en V8-diesels van Audi waren onderdeel van het bekende dieselgate-schandaal, waarin de motoren ontdekten dat ze getest werden en overschakelden op een speciale extraschone modus en schonere uitlaatgassen produceerden.

Opvallend aan het enorme bedrag is dat de hoogste boete in Duitsland voor dit soort fraude maar €5 miljoen is. Er is echter een zeer effectief 'pluk-ze'-systeem, waardoor de overheid ook wederrechtelijk verkregen voordeel kan wegnemen. In het geval van Audi schaaft justitie €795 miljoen aan winst uit de boeken van Audi.

Uiteraard betekent de boete dat de resultaten van VW Group met hetzelfde bedrag afnemen. Deze €800 miljoen komt bovenop de €1 miljard die Volkswagen zelf al heeft moeten gireren als straf voor het sjoemelen. Audi heeft ingestemd met het betalen van de boete en stelt geen beroep in. Het lijkt er eerder op dat de Duitsers blij zijn dat ze weer een hoofdstuk van de fraudezaak hebben afgesloten. Overigens zit voormalig CEO Stadler nog steeds vast op verdenking van betrokkenheid bij de zaak, voor hem heeft deze transactie geen gevolgen.

Reacties

2voor12 16-10-18 | 12:00 | 3

Dus de duitse overheid verdient aan het feit dat de vervuilende zooi hier verkocht is.
En Nederland zit met de milieuschade en krijgt er geen cent voor terug.

bitflip 16-10-18 | 12:57

Blokkeert deze overeenkomst dan de mogelijkheid voor andere landen om audi aansprakelijk te stellen?

CamaroHans 16-10-18 | 13:20

Lijkt mij dat dit alleen voor Beieren geldt. De rest volgt nog, maar hangt natuurlijk van de wetgeving af in hoeverre er wat te eisen valt.

TuurlijkNiet 16-10-18 | 13:43

Nederland zou in principe natuurlijk ook gewoon een rechtszaak kunnen starten. Europese verbruikscijfers zijn als een leraar voor de klas welke de leerlingen hun eigen werk laat nakijken en het cijfer vastleggen en achteraf verbaasd is dat enkele leerlingen dat niet helemaal eerlijk hebben gedaan. Die 10 welke ze zichzelf hadden gegeven, zou een 5 zijn geweest als de leraar de controle had gedaan..

In Europa heeft Volkswagen/Audi officieel niet gesjoemeld. Ze kunnen er niet meer van maken dan fraude. In Europa moeten autofabrikanten zelf de WLTP testen uitvoeren en de cijfers doorgeven..

In de VS heeft de VAG echt auto's bij de EPA op de stoep moeten parkeren zodat zij die test uitvoeren. Om ervoor de te zorgen dat zij goed uit die EPA test zouden komen hebben ze de ECU aangepast. Dat is het sjoemel gedeelte.

In Europa zit die software natuurlijk ook in de ECU want dan kunnen ze betere cijfers aanleveren, maar het is de fout van Europa dat zij die cijfers niet controleren.. Daarom ook maar een boete van 800 miljoen. Vergelijk dat eens met de 15 miljard in de VS, terwijl er in de VS lang niet zoveel VAG modellen rondrijden als in Duitsland (Europa).. Waren in Europa al top mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen? Oliver Schmidt moet in de VS 7 jaar naar gevangenis..

edgar4633 16-10-18 | 12:03

800 mln euro? met een volledige kwijting van schuld.. dat is voor audi een voordeeltje! De boete-reservering was veel hoger..
Er wordt zoveel marge gemaakt op die grauwe a-modische stijlloze bakken [wat niemand begrijpt, behalve op het Kanaleneiland..], dat dit bedrag een opsteker is. De koers van VW ging vandaag alweer omhoog en vlag uit!

Keimpsk 16-10-18 | 13:55

Boetes = de nieuwe manier van belastingheffen, vooral voor de EU.

issieookweer 16-10-18 | 14:02

Misschien leren de autobouwers hier eindelijk eens van dat ze niet moeten proberen om met die uitlaatgashysterie mee te doen, maar gewoon reële en echt haalbare cijfers moeten geven.

loze stijl 16-10-18 | 18:58

Goed.... Audi kiept €0.8 miljard in de Beierse kas... Hoeveel schoner wordt de lucht nu door de sjoemeldiesels die intussen gewoon wel rijden?
Ik denk om en nabij 0%.
Laten we dan maar hopen dat Beieren iets leuks doet met dat extraatje.

Flappie2006 16-10-18 | 22:16

Schade voor Europa door voertuigen met diesels die beter op benzine hadden kunnen rijden is circa 7600 doden extra per jaar plus de medische zorg voor alle zieken t.g.v. luchtvervuiling.
Ik schat de kosten voorzichtig op circa 9,6 miljard per jaar, maar zou zo het dubbele kunnen zijn.
Emissienormen zijn niet voor de lol opgesteld maar hebben een doel nl. het beschermen van Europese burgers en het milieu. Die opzet is hopeloos gefaald. Wat wel gelukt is is heel veel winst maken met de verkoop van "schone" diesels. De daders komen wel erg goed weg met verwerpelijk gedrag.

lekkeraustralie 17-10-18 | 13:44

Slim. Die boetes kunnen ze gewoon afschrijven. Dus minder belasting etc en via via meer geld in de kas. Voor de duitse staat/economie is vag zo belangrijk dat ze die werkgever/cashcow echt niet om zeep gaan helpen. (voor vag in andere landen -usa- ligt het een beetje anders en daarom krijgen ze in duitsland een fopstraf) Paar koppies rollen en dan af. Duitsland zonder auto industrie is vragen om economische ellende. Dus fake straf. En voor de zeer rijke autofamilies heeft staat wijlen adolf nog steeds hoog aangeschreven. En zo blijft het.

Reageer